Lammytterfilé i ugn

Marinerad, brynt och ugnsstekt lammytterfilé. Här hittar du stekgrader och innertemperaturer för lammytterfiléer.

Räkna runt 150 gram lammytterfilé per portion. Gott med valfria tillbehör. Ett förslag är med rödvinssås, potatisgratäng och tomatsallad. Eller prova med ädelostsås

4 portioner lammytterfilé i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram lammytterfilé
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda lammytterfiléer med olja, pressad vitlök, timjan, rosmarin och svartpeppar i en bunke. Om du vill kan du nu marinera lammytterfiléerna övertäckta i kylen ex. över natten.
  3. Värm en stekpanna.
  4. Salta lammytterfiléerna.
  5. Bryn lammytterfiléerna på båda sidor och ställ in i ugnen cirka 5 - 10 minuter (i stekpannan om den tål ugn). Använd annars en ugnsform. Använd en termometer. Lammfilé: 58 grader ger rött, rosa eller blodigt lammkött. 62 grader ger medium eller rosastekt lammkött. 65 grader ger genomstekt eller välstekt lammkött sk welldone. Alternativ är att skära ett litet snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det.
  6. Låt gärna lammytterfiléerna vila i folie några minuter innan du serverar dem. Vid servering kan du skära upp filéerna i någon cm tjocka sneda skivor.
  7. Servera lammytterfiléerna med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3.9 (14 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer