Lammkotletter

Stekta lammkotletter i ugn. Förslag att servera till är ugnsgrillad paprika, lök och potatis, lagerbladsky samt gratinerade brytbönor

Vintips: Välj väl lagrat generöst, fruktigt och kryddigt rött vin till lammkotletterna.

Räkna en stor eller två medelstora lammkotletter vardera minst 150 gram per portion. De har ju ben också. Är de riktigt små får du räkna 3 stycken per portion.

4 portioner lammkotletter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in kotletterna med olja, kryddor, salt och peppar. Värm en stekpanna som tål ugn.
  3. Bryn kött på båda sidor och ställ in i ugnen cirka 5 - 10 minuter. Skär ett snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det.
  4. Ta ut och servera lammkotletterna på fat.
  5. Servera lammkotletterna, förslagsvis med ugnsgrillad paprika, lök och potatis; lagerbladsky samt gratinerade brytbönor (sök recepten här på receptfavoriter).
E-mail
Medel: 5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer