Lammfärsspett

Goda och enkla lammfärsspett smaksatta med garam masala curry.
Servera lammspetten ex. med rostade rotfrukter med paprika, potatisklyftor, gurkraita och grönsallad.
Du kan byta ut lammfärsen mot annan färs som nötfärs eller viltfärs.

4 portioner lammfärsspett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk Garam Masala curry (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk finhackad persilja (valfritt)

Tillagning

  1. Riv eller hacka löken.
  2. Pressa vitlöken.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta dock lite vatten i taget tills färsen är formbar men ej för lös att trycka fast på spetten.
  4. Forma färsen till långa korvar på träspett. Gör 2-3 spett per portion.
  5. Grilla på utegrill eller stek lammspetten i stekpanna eller grillpanna i ca 10 minuter runt om till spetten fått färg och är genomstekta.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer