Lammburgare

Goda grillade lammburgare av lammfärs smaksatt med getost serverad med klassiska tillbehör som tomat, sallad, lök, inlagd gurka, dressing, bacon, hamburgerbröd osv.
Lammburgarna kan också stekas i lite olivolja.
Att dricka till lammburgare: en kall frisk Lundgrens lager öl eller en fyllig och lite sötare Bass & Co Pale Ale.
Har du ej med getost eller fetaost så får du ha i 2 tsk salt.

4 portioner lammburgare

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram lammfärs
  • 2 ägg
  • 100 gram smulad getost eller fetaost (valfritt)
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk vitlökspulver eller 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 tsk lökpulver eller en finhackad eller riven rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • Tillbehör: 2 tomater
  • 6 blad isbergssallad
  • 0,5 rödlök
  • 12 skivor inlagd gurka
  • 1 dl hamburgerdressing eller majonnäs och ketchup
  • 4 skivor ost som ex. cheddar
  • 4 skivor stekt bacon
  • 4 port pommes frites, potatisklyftor rostade i ugnen eller rostad halverade färskpotatisar

Tillagning

  1. Vill du ha tillbehör som klyftpotatis eller pommes till så förbereder du det innan du grillar hamburgarna. Ex. klyfta potatis och blanda med olivolja, salt och peppar och kör i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
  2. Tänd grillen om du ska grilla dem på utegrill.
  3. Dela baconskivorna så de är lagom långa. Stek bacon knaprigt.
  4. Förbered tillbehör att ha mellan hamburgarna: skiva tomater, strimla isbergssallad, inlagd gurka.
  5. Rör hastigt ihop lammfärs, smulad getost eller fetaost samt kryddor till en färs. Uteslutar du osten så ta i salt.
  6. Forma hamburgare av färsen, salta och peppra med svartpeppar.
  7. Smörj in dem i lite olja och lägg på en bricka.
  8. Grilla lammburgarna ca 2-3 minuter på varje sida. Vill du ha ost på burgaren så lägger du på en skiva ost efter du vänt burgaren första gången.
  9. Grilla också bröden lite lätt på båda sidor.
  10. Servera lammburgarna med dina tillbehör.
  11. Ett tips är att lägga dressing eller majonnäs och ketchup underst på underbrödet, sedan strimlad sallad, vidare hamburgare, baconskivor, inlagd gurka, hackad lök, skivad tomat och sist toppa med locket.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer