Kycklingspett med bakpotatis och vitlökssås

Spett med kyckling är både festligt och snabbt att laga. Tomatsallad samt grönsallad eller blandsallad med färsk röd och gul paprika i är gott till.

4 portioner kycklingspett

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis
  • 400 g kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • Sås: 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad rödlök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader och pricka några hål i bakpotatisen.
  2. Lägg i en ugnsform och låt gå i 50 minuter. Prova med en sticka om potatisen är klar. Du kan också använda mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter.
  3. Skär kycklingfilèerna i bitar och trä dem på grillspett. Stek dem några minuter på varje sida så att de blir genomstekta.
  4. Blanda yoghurten med honung, senap, pressad vitlök och salt samt svartpeppar. Vänta med att blanda i rödlöken till innan servering.
  5. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  6. Servera kycklingspetten med såsen, potatisarna och gärna en sallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer