Kycklingspett med bakpotatis och vitlökssås

Spett med kyckling är både festligt och snabbt att laga. Tomatsallad samt grönsallad eller blandsallad med färsk röd och gul paprika i är gott till.

4 portioner kycklingspett

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis
  • 400 g kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • Sås: 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad rödlök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader och pricka några hål i bakpotatisen.
  2. Lägg i en ugnsform och låt gå i 50 minuter. Prova med en sticka om potatisen är klar. Du kan också använda mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter.
  3. Skär kycklingfilèerna i bitar och trä dem på grillspett. Stek dem några minuter på varje sida så att de blir genomstekta.
  4. Blanda yoghurten med honung, senap, pressad vitlök och salt samt svartpeppar. Vänta med att blanda i rödlöken till innan servering.
  5. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  6. Servera kycklingspetten med såsen, potatisarna och gärna en sallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer