Kycklingspett med ajvar

Kycklingfilé på spett marinerade i paprikaröra sk ajvar samt vitlök. Gott, snabbt och enkelt att laga.
Kycklingen kan du marinera i kylen över natten eller bara några minuter innan grillning.
Spetten kan grillas, stekas i ugn eller i grill- eller stekpanna.
Servera gärna spetten med extra ajvar och matyoghurt blandat med lite vitlök och hackad persilja som såser till. Kokt potatis, klyftpotatis eller rostad potatis passar som tillbehör spetten.
Du behöver åtta små träspett eller fyra större stålspett.

4 portioner kycklingspett med ajvar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfiléer
  • 4 msk ajvar, gärna het variant
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg träspetten i blöt om du ska grilla dem ute.
  2. Tänd grillen eller sätt på ugnen på grill max värme.
  3. Skär kycklingen i bitar ca 3x3 cm stora och lägg i en skål.
  4. Tillsätt ajvar, pressad vitlök, salt och peppar samt blanda runt.
  5. Fördela kycklingbitarna på spetten 3-4 bitar kyckling på varje spett.
  6. Utegrill: grilla dem runt om tills kycklingen är genomstekt ca 10 minuter.
  7. Ugnsgrill: lägg spetten på ett oljat galler med en ugnsplåt under och sätt dem under grillen högt upp. Grilla spetten ca 15 minuter och vänd dem efter halva tiden.
  8. I stekpanna: bryn spetten några i taget i en stekpanna runt om i ca 5 minuter. Lägg tillbaks alla spett i pannan och stek dem under lock eller folie på lägre värme tills de är genomstekta.
  9. Servera spetten med lite extra ajvar som sås.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer