Kycklingsmörgås med curry

Kycklingsmörgås med curry, tomat, sallad och rödlök. Fyllda bröd med grillad kyckling, grönsaker och yoghurtsås med curry.
Du kan använda valfritt bröd som ex. ciabatta, baguettebröd eller surdegsbröd. På bilden har jag använt Samonbröd som finns på arabiska bagerier.

2 kycklingsmörgåsar med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 bröd som samonbröd, ciabatta eller delad baguette
  • 200 gram grillat, stekt eller kokt kycklingkött
  • 6 blad romansallad eller 30 gram blandad sallad
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 0,5 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk honung
  • 2 krm paprika
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Värm gärna bröden.
  2. Plocka kycklingköttet och dela i bitar.
  3. Skölj och skiva tomaten.
  4. Skölj och dela ev. romansalladen grovt.
  5. Skala och strimla löken.
  6. Yoghurtsås med curry: Blanda yoghurten med kryddorna och smaka av med ev. mer kryddor, salt och peppar.
  7. Fyll bröden med en klick yoghurtsås, kyckling, skivad tomat, sallad och rödlök samt toppa med några klickar extra yoghurtsås och njut av din kycklingsmörgås.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer