Kycklingröra

Kycklingröra till bakad potatis, buffé eller till fyllning till mackor eller baguetter.
En kall kycklingröra med tärnat grillat eller stekt kycklingkött, majonnäs, matyoghurt, paprika, purjolök smaksatt med curry.

2 portioner kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1,5 dl hackat grillat eller stekt kycklingkött, ca 1 kycklingbröst
  • 0,5 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 krm curry
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär stekt eller grillat kycklingkött i tärningar.
  2. Skölj och skär paprika i små tärningar.
  3. Dela, skölj och strimla purjolök.
  4. Lägg allt i en skål.
  5. Tillsätt majonnäs, matyoghurt, curry samt salt och peppar. Rör ihop till en röra.
  6. Servera kycklingröran till bakad potatis, på buffé eller fyll i mackor eller baguetter.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer