AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Det finns många bra och goda recept på vilt ute i stugorna. Här hittar du några tips vad du kan laga på...
Sök
Android

Kycklingmarinad marinad till grillad kyckling

Kycklingmarinad marinad till grillad kyckling Kycklingmarinad. En god och smakrik marinad till kycklingfilé eller grillad kyckling. Blanda grillmarinaden och pensla kycklingen du ska grilla. Passar till kycklingfile, hel kycking, kycklingklubbor, kycklingvingar eller kycklingdelar från en styckad kyckling.
Du kan såklart ha andra kryddor i kycklingmarinaden ex. 1 tsk paprikapulver; eller 1 tsk spiskummin; eller 1 msk garam masala; eller 2 msk tandoori pasta; 2 msk ostronsås osv.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 12)
4 port kycklingmarinad marinad till kyckling

Ingredienser:

  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung

Tillagning:

  1. Blanda kycklingmarinaden i en skål.
  2. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
  3. Nu kan du tillaga kycklingen i ugnen eller på grillen eller låta kycklingen stå och marinera i kylen i upp till något dygn.


 

Fler recept ur samma kategori som Kycklingmarinad marinad till grillad kyckling:

Parmesanpanerad kyckling med tomatsås
Parmesanpanerad kyckling med tomatsås och tagliatelle-pasta. Kycklingen får god smak av riven ost. Istället för pasta kan du servera kycklingen med klyftpotatis eller ris.
En variant av piccata milanese.
Pastasallad med kyckling och pesto
Pastasallad med kyckling och pesto. Kall kycklingpasta med pestosås blir enkel och god pastasallad.
Gör egen pesto eller köp färdig på burk. Du kan välja den pasta du gillar som penne, farfalle (fjärilar) eller gnocchi.
Pastan blandar du sedan med fyllig pesto, rödlök, tomater, fetaost, oliver och stekt kyckling.
Låt alla ingredienser kallna innan du blandar dem till pastasallad. Förvara kallt. Ska du ha salladen en stund innan du äter den så tänk på att använda pasta av bra kvalitet som ex. Barilla och koka den inte klar utan ta den någon minut innan. Pastan i pastasalladen fortsätter ju att svälla och suga åt sig fukt. Billigare pasta blir lätt svampig och överkokt.
Kokt rimmad kyckling
Kokt rimmad kyckling med rotfrukter och potatis. Kycklingen blir mör och god av att den rimmas i saltlag ett dygn innan den kokas.
Vill du ha en sås (förutom buljongen) till den kokta rimmade kycklingen så kan du blanda några dl matyoghurt med saften från en lime och hacka i persilja eller ta någon tsk pesto och blanda med matyoghurten.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Revbensspjäll med coleslaw
Revbensspjäll med coleslaw, grillad majs, rostad potatis och grönsallad.
Gott med tjocka revben även kallade grillklubba av bogrevben. Det går att laga med tunna revben också men räkna då med mer revben per portion (då det är mest ben).
Fläskbuljongen kan du spara och koka kålsoppa med.
Lax med citronsås
Lax med citronsås. Gott med kokt potatis samt grönsaker som fräst vitkål, morötter och purjolök.
Andra goda tillbehör är pressad potatis, ris, broccoli, blomkål, ärtor, sockerärtor med mera.
Här har jag stekt laxen men du kan också grilla den eller ugnssteka den. Gnid då in den med lite olja, salt och peppar innan.
Grönsaksspett med potatis
Grönsaksspett med potatis, paprika och rödlök marinerade i vitlök och olivolja.
Spetten är goda och lätta att förbereda innan grillningen så du kokar potatisen mjuk innan och trär sedan på spetten med grönsakerna. Grönsaksspetten grillas sedan varma och fina tills grönsakerna fått färg.
Välj fast potatis som förslagsvis små delikatesspotatisar eller färskpotatisar så att de inte går sönder och ramlar av spetten.
Grönsaksspetten kan du förbereda innan och ha kalla och marinera i kylen tills det är dags att grilla dem.
Du kan ha andra grönsaker som svamp, bitar av zucchini eller aubergine också på spetten efter önskemål.
Spetten blir godast att grilla över utegrillen men kan också grillas i ugnen under grillelementet på max några minuter eller i en grillpanna runt om tills de fått färg.
Se alla recept ur kategorin Grillrecept
Lövbiff med bearnaisesås
Lövbiff med bearnaisesås, ugnsrostad potatis med paprika, ugnsbakade tomater samt grönsallad.
Du kan grilla eller steka lövbiffen. Här har jag valt att banka ut rostas till egen lövbiff vilket blir mycket gott. Riktigt lyxigt är att banka ut oxfilé. Vanlig biff funkar också bra. Du kan också köpa färdig lövbiff såklart men de kan vara rätt trista.
Mozzarellagratäng med aubergine, zucchini och tomat
Mozzarellagratäng med aubergine, zucchini och tomat. Gott som vegetarisk gratäng till råris, pasta.
Även god som sidorätt eller GI-tillbehör till kött som stekt eller grillad kycklingfilé mm.
Gott i gratängsåsen är också något krm finriven muskot.
Oxfile oxfilé till fest
Oxfilé till fest som serveras kall. Ett gott recept på oxfilé du kan förbereda dagen innan i god tid till fest eller buffé.
Oxfilé som är marinerad, ugnsstekt och serverad ljummen eller kall marinerad i god dressing samt garnerad med hackad persilja.
Gott till oxfilén är ett varmt tillbehör som potatisgratäng, klyftpotatis eller Hallelbackspotatis; en god sås som rödvinsssås, pepparsås, grönpepparsås eller svampsås. Gratinerade bönor, tomatsallad och grönsallad är också goda tillbehör.
Vinförslag är en spansk Rioja eller Shiraz från Australien.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter
Marinad till grillat
Marinad till grillat. En mustig och god marinad till kött, kyckling och grönsaker. Grundrecept på grillmarinad.
Kycklingmarinad marinad till kyckling
Kycklingmarinader. Olika marinader och grilloljor till kyckling för att grilla, steka samt ugnsteka kyckling.
Du kan använda kycklingfile, kycklinglår, kycklingklubbor, hel kyckling eller andra kycklingbitar till spett.
Marinader kan man smaksätta på många olika vis efter smak. Grunderna i marinaden är ofta olja, något surt som vinäger, vin eller yoghurt; en eller flera smaksättare som ex. vitlök, örter, kryddor, curry, lök, vitlök, spiskummin, senap eller soja; samt något starkt som peppar, chili, chilisås, kajenn eller stark senap; något sött som honung, ketchup, ananas, jordnötter eller sweet chilisås. Ingredienserna till marinaden blandas och köttet delas i bitar eller bankas ut något så att marinaden kan tränga in. Lägg gärna allt i en påse eller bunke och arbeta in marinaden med händerna innan du ställer köttet att marinera några timmar (eller över natten) i kylen.
Själv brukar jag undvika salt i marinaden då det drar ur vätskan ur det man marinerar och då kan köttet bli torrt och trist.
Vidare finns det några magiska ingredienser du kan ha i marinaden ex. mango eller mango chutney som innehåller ett enzym som bryter ner köttfibrer. Samma gäller för ananas - därför är ananasjuice eller spad i barbecuesås ett välkänt kocktrick - det ger också en god sötma.
Marinerar du söt marinad så tänk på att socker bränns snabbt över en het grill - då kan du torka bort marinaden, grilla köttet och sedan mot slutet pensla på lite extra marinad/sås på köttet. Dock ej samma marinad som köttet legat och marinerat i - gör ny - speciellt om du marinerat rå kyckling. Marinaderna fungerar ofta gott som en extra sås vid sidan - då gör du dubbelsats och sätter undan ena halvan att servera till maten.
Marinad till grillade grönsaker
Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili.
God att pensla på grönsaker medan du grillar dem. Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.
Se alla recept ur kategorin Marinader

Gilla oss på Facebook