AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Semlor, fastlagsbullar eller fettisdagsbullar - kärt barn har många namn - så också våra goda gräddiga...
Sök
Android

Kycklingmarinad marinad till grillad kyckling

Kycklingmarinad marinad till grillad kyckling Kycklingmarinad. En god och smakrik marinad till kycklingfilé eller grillad kyckling. Blanda grillmarinaden och pensla kycklingen du ska grilla. Passar till kycklingfile, hel kycking, kycklingklubbor, kycklingvingar eller kycklingdelar från en styckad kyckling.
Du kan såklart ha andra kryddor i kycklingmarinaden ex. 1 tsk paprikapulver; eller 1 tsk spiskummin; eller 1 msk garam masala; eller 2 msk tandoori pasta; 2 msk ostronsås osv.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.8 av 5 (Antal röster: 14)
4 port kycklingmarinad marinad till kyckling
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Klart på: 20 min

Ingredienser:

  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung

Tillagning:

  1. Blanda kycklingmarinaden i en skål.
  2. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
  3. Nu kan du tillaga kycklingen i ugnen eller på grillen eller låta kycklingen stå och marinera i kylen från någon timme till något dygn.


 

Fler recept ur samma kategori som Kycklingmarinad marinad till grillad kyckling:

Kyckling med grön curry
Kyckling med grön curry. En klassisk gryta från Thailand med mör kyckling i hemgjord grön currypasta, kokosmjölk och grönsaker. Servera med jasminris eller risnudlar.
Här har jag gjort egen grön currypasta som blir mycket god. Blir en stor sats (ca 10 portioner) grön currypasta så resten kan du spara i kylen i en vecka i en burk eller frysa in till nästa gång. Det går också att laga med färdig currypasta men blir mycket gott med hemgjord currypasta.
Ett tips är att besöka en välsorterad asiatisk affär för ingredienser och en stor mortel (samt ev. en wok).
Grytan kan varieras med fisk som kalkon, quorn, lax, tofu, räkor samt andra grönsaker som broccoli, blomkål, sparris, morot, gröna bönor, bambuskott eller andra knapriga grönsaker.
Marinerad kycklingfile med örtyoghurtsås
Marinerad kycklingfile med örtyoghurtsås. En perfekt rätt att förbereda innan till bjudning, fest, middag, picknick eller buffé. Smidig att förbereda innan.
Den marinerade kycklingen serveras kallskuren på fat med grön god örtsås till. Det går såklart utmärkt att servera kycklingen nylagad och varm också.
Kokt potatis, potatissallad, pestopotatis, couscoussallad, kokt basmatiris, quinoa, klyftpotatis eller pastasallad passar till.
Tomatsallad, oliver, soltorkade tomater, ett gott bröd typ foccacia, grönsallad och mango chutney är rätter som passar på en buffé.
Vintips är ett fylligt vitt vin från Soave, Italien.
Dubblar du detta recept så är det smidigt att steka färdigt kycklingen i ugnen i en långpanna.
På bilden har jag pestopotatis och tomatsallad till. Pestopotatis är kokta små färskpotatisar som fått svalna och sedan vänts med någon msk pesto och lite olivolja.
Yoghurtmarinerade kycklingfileér
Yoghurtmarinerade kycklingfileér. Kyckling marinerad i yoghurt blir mör och god. Smaksatt med spiskummin (samma krydda som alla kebaber använder i mellanöstern), het chili sambal oelek ger sting och färg samt lite vitlök för fyllighet.
Stek i panna eller ugn eller grilla kycklingen hela (gärna något utbankade) eller i bitar på spett.
Gott till kycklingen är ex. bulgursallad. Vidare kan du laga 2 dl extra av yoghurtmarinaden och servera till som kall sås. Garnera gärna med hackad persilja eller mynta.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Chili kyckling
Chilikyckling är god grillad, stekt eller ugnsstekt. Kyckling med chili är god med de mesta tillbehör som potatisklyftor, pommes, couscous, råris.
Förlag på sås till kycklingen är mangosalsa, fetaostsås, tzatziki, hummus mm.
Biff mörad med ananas
Biff mörad med ananas. Ett knep att möra kött som biff, fransyska eller annat nötkött. Färsk ananas innehåller ett enzym som heter bromelin som bryter ner proteinerna i köttet och köttet blir mycket mört.
Inlagd ananas innehåller ej detta enzym vad jag vet så använd färsk ananas eller färsk juice från ananas.
Ryggbiff med rostade rotsaker och rödbetstzatziki
Ryggbiff med rostade rotsaker i basilikaolja serverat med rödbetstzatziki.
Överbliven basilikaolja kan du spara i kylen och servera till annat ex. som salladsdressing eller som grillolja till kyckling, fisk eller skaldjur.
Rödbetstzatziki får fin röd färg och blir mycket god samt nyttig. Annars är det samma ingredienser med vitlök, yoghurt och gurka som till vanlig tzatziki.
Andra goda rotfrukter att blanda med är rotselleri, persiljerot och kålrot.
Se alla recept ur kategorin Grillrecept
Klyftpotatis
Klyftpotatis. Finns det något godare än knapriga klyftpotatisar? Klyftpotatis passar som tillbehör till det mesta.
Paj med fetaost
Paj med fetaost. En fetaostpaj - här med paprika, purjolök och broccoli som ger god balans åt den salta fetaosten. En vegetarisk paj. Vill du ha kött eller fisk till så passar fetaostpajen utmärkt som tillbehör till ex. grillad kyckling, lufttorkad skinka, renstek, rökt kött, kall- eller varmrökt lax med mera.
Gott med en grönsallad till.
Annat gott i pajen är svarta urkärnade oliver, rödlök, gul lök, vårlök, salladslök, fräst spenat och broccoli.
Pajen är godast nybakad. Vill du ha en paj som håller sig god länge så uteslut broccolin som annars vattnar sig en aning.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Grillad kycklinglårfilé
Grillad kycklinglårfilé. Här på marinerad på spett. Du kan servera kycklingspetten som du vill. Här med grillad potatis och paprika, två enkla kalla såser med crème fraiche och pesto samt sweet chili samt sallad.
Du behöver fyra grillspett. Är de av trä så lägg dem i blöt innan.
Kycklinglårfilé är urbenat kycklinglår. Det är prisvärt och saftigt att grilla. Spetten kan även grillas i ugnen eller stekas i panna.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter
Marinerade kronärtskockor
Marinerade kronärtskockor i olivolja, vitlök, chili, citron och basilika. Gott som tilltugg, tapas, på pizza, till sallad eller som tillbehör till det mesta.
Istället för kronärtskockshjärtan kan du ta kronärtskocksbottnar. Skär dem då i halvor.
Asiatisk glace
Asiatisk glace eller marinad att pensla och/eller marinera grillat som ex. kycklingfilé, grönsaker, spett, fläskfilé eller fisk som lax.
Barbequemarinad glace
Barbequemarinad till grillat. En grillmarinad sk glace till mört kött som fläskkarré, kyckling, biff, anka med mera. Servera ex. med coleslaw och grillade grönsaker (paprika, zucchini, lök)(som också kan penslas med marinaden) samt ex. klyftpotatis.
Rökessens kan man också ha i barbeuesås. Det finns att köpa i välsorterade butiker. Någon droppe räcker. Själv tycker jag inte om rökessens då smaken lätt tar överhanden.
Se alla recept ur kategorin Marinader

Gilla oss på Facebook