Kycklingfiléer fyllda med mozarrella och soltorkade tomater

Stekta kycklingfiléer får god smak av salta soltorkade tomater och mild mozarellaost. Goda kycklingfiléer till middag, buffé eller fest. Servera kycklingfiléerna med ugnsrostade rotfrukter med potatis, ris eller pasta samt gärna en tomatsås till.
Förslag tillbehör: 400 gram pasta som tagliatelle eller penne
Eller ugnsrostade grönsaker som 12 små fina fasta potatisar, 1/4 rotselleri, 2 palsternackor, 2 morötter, 4 rödlökar samt en halv purjolök. Olivolja, salt och vitpeppar. Ev. 2-3 klyftor hackad vitlök samt 0,5 tsk rosmarin.
Ett fylligt vitt vin passar till ex. från norra italien alt. ett rött mindre kraftfullt vin som ex. Pinot Noir från Nya Zeeland.

4 portioner kycklingfiléer fyllda med mozarrella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g mozzarella
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 krm vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 12 tandpetare
  • Tomatsås: 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 burk skalade hela tomater
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rosmarin
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered om du vill ha ugnsrostade tillbehör istället för pasta. Skala, rensa och tärna grovt rotfrukter enlig ovan, blanda med olivolja, salt, peppar, rosmarin samt ev. hackad vitlök och fyll en ugnsform och baka i 50 minuter i ugnen.
  3. Börja med tomatsåsen: skala och hacka lök och vitlök.
  4. Fräs i en kastrull med tjock botten i olivolja några minuter.
  5. Tillsätt vatten, tomater, ketchup, salt, svartpeppar, rosmarin samt socker.
  6. Låt koka på medelvärme under tiden som du lagar resten av middagen. Rör och mosa ihop tomaterna då och då. Tomatsåsen blir godare ju längre den får koka dock kanske du får spä den med lite vatten så att den inte kokar torrt och bränner.
  7. Dags att göra kycklingen samt ev. koka pasta enligt paketet om du vill ha det till istället för ugnsrostade grönsaker (sätt då på ugnen på 175 grader också).
  8. Skär en ficka i varje kycklingfile och pilla in 2 skivor mozzarella och 2 soltorkade tomater i varje. Sätt ihop med 1-2 tandpetare.
  9. Häll upp och blanda mjöl med salt och vitpeppar på en tallrik.
  10. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen.
  11. Värm en stekpanna, gärna ugnsfast, och bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja.
  12. Efterstek de fyllda kycklingfiléerna i 10 minuter i ugnen på 175 grader.
  13. Ta ut och låt de fyllda kycklingfiléerna vila i 5 min och skär sen i skivor och servera på fat med tomatsås och rostade rotfrukter, ris eller pasta.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer