Kycklingfile med pasta, parmesan och ärtor

Kycklingfilé med pasta, parmesan, purjolök, crème fraiche, vitlök och ärtor.
En snäll, snabb, lättlagad och god pasta till vardagsmiddag eller fredagsmiddag.
Om du vill kan du laga med färsk pasta istället för torkad.

4 portioner kycklingfile med pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram torkad pasta som castellane, skruvar, gnocchi, penne eller annan valfri pasta
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 500 g djupfrysta ärter
  • 1 burk crème fraiche (alternativt grädde, sojagrädde eller havregrädde)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skär kycklingfiléerna i hälften på längden och strimla dem sedan i bitar.
  3. Kycklingfiléerna kan också stekas eller grillas hela. Smörj in dem med olivolja, 0,5 tsk timjan, 0,5 tsk rosmarin samt en klyfta vitlök. Bryn dem och efterstek i 15 minuter övertäckta på låg värme. Kycklingen skär du sedan i bitar och kokar upp med pastasåsen.
  4. Ta bort blasten på purjolöken, dela och skölj samt hacka den.
  5. Stek purjolök samt ev. tärnad kyckling i olivolja ca 5 minuter. Skala och pressa vitlök samt tillsätt under tiden. Rör om då och då.
  6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningen. Brukar vara 9-12 minuter beroende på sort.
  7. Blanda i ärtor och crème fraiche med den frästa purjolöken. Ta 1 dl av kokvattnet från pastan och rör ut i pastasåsen. Håll varm på låg värme. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  8. Riv parmesanost.
  9. Blanda pasta och pastasås i en stor skål, kastrull eller på tallrik.
  10. Strö över parmesanost.
  11. Servera kycklingpastan. Gott med bröd samt babyspenat och tomatsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer