Kycklingfilé eller kycklingfile toppad med soltorkad tomat, ruccola och mozzarella

Kycklingfilé toppad med soltorkad tomat, ruccola, oliver, och mozzarella samt italiensk dressing. En perfekt rätt till buffé.
Kycklingen kan stekas dagen innan, tom frysas. Vid servering skivar du kycklingen och toppar med god soltorkad tomat, ruccola och mozzarella samt dressing.
Potatissallad, potatisgratäng, couscous, råris, quinoa, kokt vete mm passar till.
Vintips är ett vitt från norra Italien.

10 portioner kycklingfilé med soltorkad tomat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Italiensk dressing: 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping: 1 dl marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver med kärnor, kalamata
  • 1 mozzarella ost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 2 dl ruccola sallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg över i en långpanna.
  5. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Täck med plastfolie, ställ kallt. Hit kan du förbereda.
  8. Italiensk dressing: Blanda alla ingredienser.
  9. Innan servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett stort fint fat eller form.
  10. Strimla tomaterna och fördela över kycklingen.
  11. Bryt sönder osten över kycklingen.
  12. Strö över basilika och ruccola samt häll över dressingen innan servering.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer