Kycklingfilé med soltorkad tomat, ruccola och mozzarella

Introduktion och förberedelse

Kycklingfilé toppad med soltorkad tomat, ruccola, oliver, och mozzarella samt italiensk dressing. En perfekt rätt till buffé.

Receptet är lätt att halvera eller dubblera till så många du vill.

Kan förberedas innan

  • Kycklingenbrösten eller kycklingfiléerna kan stekas dagen innan och förvaras i kylen eller frysas in.
  • Vid servering skivar du upp kycklingen och toppar med dressingen samt god soltorkad tomat, ruccola och mozzarellaost.

Förslag tillbehör

Potatissallad, potatisgratäng, couscous, råris, quinoa, kokt matvete med flera bufférätter passar till.

Vidare kan man servera en kall sås till som ex. en lime och yoghurtsås.

Att dricka till

Vintips är ett vitt vin från norra Italien som Soave.

En slags kycklingsallad med soltorkad tomat, ruccola, färsk basilika och mozzarella samt oliver.
En slags kycklingsallad med festliga och lyxiga toppings som soltorkad tomat, ruccola, färsk basilika och mozzarella samt oliver.

10 portioner kycklingfilé med soltorkad tomat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • DRESSING: 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • TOPPING: 1 dl marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver med kärnor, kalamata
  • 1 mozzarella ost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 35 gram ruccola sallad, en liten påse

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg över i en långpanna.
  5. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Täck med plastfolie, ställ kallt. Hit kan du förbereda.
  8. Italiensk dressing: Blanda alla ingredienser.
  9. Innan servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett stort fint fat eller form.
  10. Strimla tomaterna och fördela över kycklingen.
  11. Bryt sönder osten över kycklingen.
  12. Strö över basilika och ruccola samt häll över dressingen innan servering.
E-mail
Medel: 4.2 (32 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06

Tillbehör och liknande recept:

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Här är mina bästa tips på enkla men...

Italiensk buffé i köket

Bjud på Italiensk buffé eller lantfest för hela maffian - mat och recept från medelhavet som passar...