Kycklingfärsspett

Kycklingfärsspett med vitlök och garam masala. Du kan ugnssteka eller grilla spetten.
Istället för träspett kan du ta andra grillspett - ett tips är platta (turkiska) grillspett som har fördelen att kycklingfärsen sitter bättre fast vid grillningen.
Istället för att grillas eller ugnsstekas kan spetten också stekas i stekpanna eller grillpanna.

5 portioner kycklingfärsspett

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram kycklingfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk garam masala curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja eller olivolja
  • 10 träspett

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader eller tänd grillen.
  2. Skala och pressa vitlöken i en bunke.
  3. Blanda i kycklingfärsen med garam masala, svartpeppar, salt och vetemjöl.
  4. Doppa händerna i lite olja och forma samt kläm till färsen runt varje spett.
  5. I ugn: lägg kycklingfärsspetten på ett grillgaller med en ugnsplåt under.
  6. Ugnsstek spetten i 20-25 minuter tills de är genomstekta. Sätt ev. på grillen några minuter på slutet och flytta upp kycklingen så att den får färg.
  7. På grillen: fördela spetten på grillgallret och låt de steka så de får yta. Pilla försiktikt loss dem, vänd dem och grilla dem runt om. Rör dem inte för mycket då de kan ramla sönder. Grilla spetten i ca 10 minuter. Grilla gärna på lägre värme på slutet. Låt gärna spetten vila några minuter i folie innan servering.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer