AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Rabarber växer så det knakar. Bland det godaste, vanligaste och enklaste att laga är nog en smulpaj med...
Sök
Android

Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar

Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar Kycklingfärsbiffar. Kycklingbiffar. Gott grundrecept på biffar med kycklingfärs med olika smaksättningar.
Du kan köpa kycklingfärs eller mala kycklingkött som lårbensfiléer till färs i en köttkvarn eller matberedare.
Kycklingfärsbiffarna kan du smaksätta enligt nedan eller som du tycker blir gott. Goda smaksättare är också:
Indiska kycklingbiffar: 2 tsk curry eller garam masala; 1 tsk gurkmeja; 1 hackad färsk röd pepparfrukt.
Kebabstyle kycklingbiffar: 1 tsk spiskummin; 2 tsk paprikapulver; 1 tsk chilipulver eller annan chili.
Kycklingbiffar kan serveras med valfria tillbehör, förslagsvis: med potatismos, skirat smör, gröna ärtor, lingon samt tomat- och gurksallad; eller som hamburgare med bröd, tomat, dressing, sallad, rödlök samt klyftpotatis; eller som biffar med tomatsalsa och kokt couscous, matvete, bulgur eller ris; eller med coleslaw med rostad potatis och tomatsallad.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.4 av 5 (Antal röster: 12)
4 port kycklingfärsbiffar
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena eller 1 kokt potatis
  • 2 msk olivolja, smör eller margarin att steka i

Tillagning:

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som ex. potatis.
  2. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  3. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  4. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev.
  5. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar.
  6. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
  7. Värm en stekpanna och bryn biffarna i olivolja, smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
  8. Sänk värmen (sätt gärna på lock eller lite folie) samt stek ca 8 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta.
  9. Kycklingbiffarna är klara att servera med valfria tillbehör.


 

Fler recept ur samma kategori som Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar:

Wallenbergare
Wallenbergare med gröna ärter, potatismos, skirat smör och rårörda lingon. En fluffig och saftig färsbiff av kalvfärs mixad med ägg och grädde.
En matberedare fungera bra att mixa ihop smeten till Wallenbergarna men det går också att röra ihop i en bunke.
Istället för kalvfärs kan du ta finmalen nötfärs, viltfärs eller kycklingfärs. Be gärna att få köttet mald fint två gånger eller mal det själv.
Dubbla gärna receptet (när du ändå kladdar ner en matberedare) och frys in wallenbergare.
Man kan utesluta ströbrödet och steka wallenbergarna utan panering.
Med en utstickare, en rostfri ring, så kan du forma mycket fina runda och höga wallenbergare. Då oljar du en bricka, fyller smet i ringen upp till kanten, vänder hela ringen med smeten i ströbröd och steker dem någon minut ljust bruna med ringen i stekpannan i smör. Ta sedan upp ringen och stek nästa wallenbergare. För över wallenbergarna på en ugnsplåt och för över till ugnen.
Älgrullader
Älgrullader fyllda med lök, bacon och ädelost i sås smaksatt med lök, rött vin, lagerblad, grädde och ädelost.
Till älgrulladerna passar kokt, pressad eller mosad potatis samt pasta som tagliatelle eller råris. En sallad med tomat, avokado och grönsallad passar också till.
Räkna 2 rullader per portion på ca 75 gram per styck.
Tacocrepes
Tacocrepes eller köttfärsfyllda tacopannkakor. En kanonrätt att ta vara på rester från tacokvällen eller texmexbuffén. Rulla in tacofärsen i pannkakor och gratinera med ost samt servera med samma tillbehör som till tacobuffén. Fyll på med tacofärs (har du tacofärs över så behöver du ej steka mer enligt nedan - du behöver 8 dl tacofärs till 4 portioner) eller de tillbehör som behövs. Om du vill kan du laga egen guacamole och salsa.
Gillar du het mat så servera med en het chilisås till ex. Tabasco Chipotle eller skivade
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Soppa med pasta
Soppa med pasta, kyckling, bacon och tomat. Piffad med en skvätt grädde, chili, basilika, oregano och vitlök. Pastasoppan blir också god med köttfärs istället för kyckling.
Andra pastasorter som passar till soppan är risoni, pastafjärilar eller gnocchis.
Vegetarisk blir soppan med stora vita bönor istället för köttet. Grädden kan då också bytas mot sojagrädde.
Istället för att som i nedan recept koka pastan separat så kan du koka pastan direkt i soppan. Tillsätt då pastan när du tillsätt passerade tomater och vatten samt koka i 11 minuter tills pastan är mjuk. Tillsätt även 2,5 dl extra vatten då pastan suger åt sig en del. Fördelen är att du bara använder en platta och kastrull.
Du kan lägga till extra grönsaker i soppan ex. majs, broccoli, blomkål, gröna ärtor, kokta vita bönor, tärnad morot med mera.
Kycklinggryta med paprika
Kycklinggryta med paprika. En god gryta i ungersk stil med massor av god smak av paprika, chili, tomat, vita bönor och vitlök.
Du kan använda kycklingklubbor, kycklingvingar eller stycka en hel kyckling i delar.
Du kan byta ut de vita bönorna mot andra kokta bönor, kikärter eller linser.
Godast är att använda bönor du kokt själv men det går också bra med färdigkokta från affären (skölj dem då). Kokar du egna bönor så koka en stor sats och frys in de som blir över till annan matlagning, sallader osv.
Gott till är kokt basmatiris, råris, quinoa, matvete, potatis, pressad potatis eller pasta som tagliatelle.
Gillar du stark mat så kan du smaka av grytan med mer cayennepeppar, chilisås eller tabasco.
Vita bönor i tomatsås går att ha i men är inte första val direkt.
Kycklingcurry med kokosmjölk
Kycklingcurry med kokosmjölk. En variant på en mild Massaman curry med kokosmjölk, jordnötter, röd chilipasta, lime, jordnötter med mera.
Här har jag valt hel färsk kyckling som får mycket god smak. Istället för kyckling med ben så kan du ta fyra kycklingfiléer (en per portion) eller ca 700 gram urbenat kycklinglår.
Du kan slänga resten av skrovet men har du tid kan du koka buljong på det. Täck skrovet med vatten i en gryta och tillsätt 1 hackad morot, 1 klyftad lök, 0,5 purjolök och 1/4 rotselleri, 1 lagerblad samt 5 vitpepparkorn. Koka på medelvärme i ca 30 minuter och häll sila sedan upp kycklingbuljongen och använd till kycklingcurryn istället för vatten. Överbliven kycklingbuljong kan du spara i kyl eller frysa in till annat. Gott till soppa och såser.
Annat gott i currygrytan är någon tumme färsk ingefära och/eller galangal; 1-3 piri-piri chili; någon msk tamarind; några msk fisksås; 10 blad thaibasilika; en halv kruka färsk koriander; grön currypasta istället för röd currypasta osv.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Bostongurka
Bostongurka. Gör din egen bostongurka med lök, paprika, gurka (Västeråsgurkor) och senapsfrön.
Bostongurka är klassisk till korv och hamburgare men passar också till grillat kött, till stek eller vad du vill.
Ta en paprika av varje färg - röd, grön och gul eller orange.
Bostongurka kan varieras med ingredienser som syltlök, vitlök, röd chili, spiskummin, curry eller garam masala. Blanda i efter smak eller prova några varianter:
Bostongurka med chili: tillsätt 2 röda chilifrukter.
Bostongurka med vitlök: hacka med 5 klyftor vitlök.
Bostongurka med curry: tillsätt 2 tsk curry, 1 tsk garam masala samt 0,5 tsk spiskummin
Natriumbensoat är ett konsveringsmedel du tillsätter om du planerar att spara bostongurkan lite längre typ flera månader. Det kan uteslutas om bostongurkan ej ska sparas länge.
Förvara alltid bostongurkan i kylen eller svalt. Speciellt om du har en öppen burk. Bostongurkan kan också frysas såklart och då behövs inget natriumbensoat - konserveringsmedel.
Receptet kan dubbleras till 2 liter eller halveras för en mindre 0,5 liters glasburk Bostongurka.
Fyllda paprikor
Fyllda paprikor med ost och köttfärs. Paprikor fyllda med köttfärsröra och gratinerade med ost i ugnen. Färsfyllda paprikor är en riktig 70-tals rätt.
Välj helst kravmärkta paprikor. Ta den färg du gillar ex. röda. Välj paprikor som kan stå upp utan att ramla omkull.
Du kan ha färs som nötfärs, fläskfärs, lammfärs, kycklingfärs, quornfärs (vegetariskt) eller sojafärs som fyllning.
Fyllda paprikor kan serveras med gott bröd som ciabatta och blandsallad och/eller tomatsallad till. Du kan också lägga till tomatsalsa, basmatiris, kokt vete eller cous cous.
Fyllda paprikor är goda som tillbehör till det mesta och kan lätt göras vegetariska samt varieras med smaker och fyllningar.
Du kan variera smaken på de fyllda paprikorna ex. ha i Tacokrydda i köttfärsen, hackad tomat, hackad färsk koriander samt svart kokta bönor; blanda ut färsen med kokt vete; krydda med garam masala, ha i kokta linser och basmatiris i färsen osv. Då räcker färsen till flera paprikor (och det är ju gott att ha över till lunchlådan).
Fyllda paprikor är smidigt att förbereda innan med fyllning och ha i kylen. Perfekt till fest, bjudning eller buffe - det blir en portion i varje i paprika. Bara att ta fram de fyllda paprikorna och köra dem varma i ca 15 min i ugnen samt gratinera med ost några minuter under grillen.
Kycklingmacka
Kycklingmacka. En macka med röra på grillad kyckling, majonnäs, soltorkad tomat och färskost toppad med skivad tomat samt svartpeppar. Gott och enkelt.
Du kan också ha i några blad ruccola eller annan sallad. Vidare är skivad rödlök gott på också. Strimlad selleri, majs, 0,5 pressad vitlök, hackad bladpersilja och finhackad röd paprika är också gott i kycklingröran.
Gör du inte fyra mackor så håller sig kycklingröran i kylen några dagar.
Se alla recept ur kategorin Vardagsrecept
Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis
Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis serverat med gröna ärter. Gott till vardags som lunch eller middag.
Korven kan stekas eller grillas.
Köp färsk råkorv salsiccia eller annan färsk korv. Räkna 2-3 styck per portion.
Det går såklart utmärkt att stuva överbliven kokt potatis i tärningar istället för att koka nya.
Senap, rödbetor, tomatsallad och grönsallad passar också till.

Njurtapp i ugn
Njurtapp i ugn. Njurtapp är en bit njure utan en bit biff eller nötkött även kallad slaktarbiff. Slaktaren tog den ofta till sig själv.
Njurtappen sitter under bröstkorgen. En bit väger vanligtvis runt 600-700 gram och räcker då till runt 6 portioner. Njurtappen består av en innerbit (som är något mörare) och en ytterbit vilka sitter ihop med en stor sena i mitten (som man kan skära bort när man äter).
Fråga i köttdisken efter njurtapp så kan de beställa hem. Den är prisvärd och i skrivande stund kostar den runt 160 kr kilot. Den har mycket smak och är relativt mör även om den steks blodig och har lite tuggmotstånd.
Till njurtapp passar med tillbehör som på bilden: potatiskaka med parmesan, trattkantarellsås, broccoli med ost samt en grönsallad med cocktailtomater - sök recept här på receptfavoriter.
Andra goda tillbehör är klyftpotatis, råstekt potatis, bakad potatis, pommes frites, rostad potatis, potatisgratäng, nudelsallad, texmex-buffé, tomatsallad, bönsallad med mera. Andra såser som passar till njurtapp är bearnaisesås, rödvinssås, gräddsås, coleslaw, pepparsås, kalla yoghurt- eller creme fraiche-såser, vitlökssmör osv.
Stek gärna i klarerat smör sk smörolja. Klarera smör kan du göra själv genom att smälta smöret och sila från den översta oljan och separera från den vita mjölken som hamnar i botten. Då kan man steka på hög värme utan att smöret bränns och man får den goda smörsmaken och smak från brynt kött på samma gång.
På franska heter det Onglet och engelska butchers cut eller skirt.
Färsk gnocchi med salsiccia och tomatsås
Färsk gnocchi med salsiccia och tomatsås. En snabb och enkel vardagsrätt som passar till lunch eller middag.
Godast blir det med färsk pasta, färsk råkorv som ex. salsiccia samt riven parmesanost. På bilden är det färsk salsiccia från City Gross.
Se alla recept ur kategorin Stekt mat

Gilla oss på Facebook