AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Skrämmande goda recept till Halloween. Pumpapaj, pumpasoppa, kalkon och mycket mer.

Bjud på...
Sök
Android

Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar

Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar Kycklingfärsbiffar. Kycklingbiffar. Gott grundrecept på biffar med kycklingfärs med olika smaksättningar.
Du kan köpa kycklingfärs eller mala kycklingkött som lårbensfiléer till färs i en köttkvarn eller matberedare.
Kycklingfärsbiffarna kan du smaksätta enligt nedan eller som du tycker blir gott. Goda smaksättare är också:
Indiska kycklingbiffar: 2 tsk curry eller garam masala; 1 tsk gurkmeja; 1 hackad färsk röd pepparfrukt.
Kebabstyle kycklingbiffar: 1 tsk spiskummin; 2 tsk paprikapulver; 1 tsk chilipulver eller annan chili.
Kycklingbiffar kan serveras med valfria tillbehör, förslagsvis:
med potatismos, skirat smör, gröna ärtor, lingon samt tomat- och gurksallad;
eller som hamburgare med bröd, tomat, dressing, sallad, rödlök samt klyftpotatis;
eller som biffar med tomatsalsa och kokt couscous, matvete, bulgur eller ris;
eller med coleslaw med rostad potatis och tomatsallad.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.4 av 5 (Antal röster: 11)
4 port kycklingfärsbiffar
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 400-500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök eller halv gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena eller 1 kokt potatis
  • 2 msk olivolja, smör eller margarin att steka i
  • Goda smaksättare blir också Italienska biffar: 1 tsk rosmarin och 1 tsk basilika;
  • Indiska kycklingbiffar: 2 tsk curry eller garam masala, 1 tsk gurkmeja och 1 hackad färsk röd pepparfrukt
  • Kebabstyle kycklingbiffar: 1 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver och 1 tsk chilipulver eller annan chili

Tillagning:

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som ex. potatis.
  2. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  3. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  4. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev.
  5. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar.
  6. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
  7. Värm en stekpanna och bryn biffarna i olivolja, smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
  8. Sänk värmen (sätt gärna på lock eller lite folie) samt stek ca 8 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta.
  9. Kycklingbiffarna är klara att servera med valfria tillbehör.


 

Fler recept ur samma kategori som Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar:

Dhal indisk linsgryta gryta med linser
Dhal indisk linsgryta. En god, billig och nyttig gryta med linser. Lök, het curry och linser går mycket bra ihop.
Vill du lyxa till din linsgryta så tillsätter du mer grönsaker som morot samt kryddar med vitlök, färsk ingefära, koriander, kummin, kanel, kokosmjöl och färsk lime.
Om du önskar kan du ha i quornbitar eller sojakuddar.
Örtsalt och grönsaksbuljongtärning gillar jag ej personligen men har du inget emot smakförstärkare så kan du såklart ha i det.
Servera indisk dahlgryta med bröd ex. Naan-bröd (sök recept receptfavoriter), naturell yoghurt blandat med hackad mynta tomat (ev. gurka) är gott till. Basmatiris hör också till - koka riset med en stång kanel, en nypa gurkmeja samt gärna muskotblomma. Blanda lite av riset med gurkmeja och blanda sedan ut i det övriga riset. Garnera gärna riset med rostad lök. Mango chutney är också gott till linsgrytan.
Hemgjord lammkorv
Hemgjord lammkorv. Lammkorv görs av lammfärs, kryddor som timjan och vitlök samt fjälster till korvskinn.
Fjälster (korvskinn) kan du fråga efter i köttdisken, 5 meter fjälster räcker väl.
För att packa korvarna smidigt och enkelt behöver du helst en köttkvarn med korvhorn.
Ska du inte laga lammkorvarna direkt så ska du gnida in dem i saltblandning så håller de bättre. Det går också bra att frysa lammkorvarna så håller de sig.
Här har jag bara lammfärs i men det går också bra att ersätta en del av lammfärsen med ett halvt kilo späck.
Lammkorv är gott till julbord, som nattamat, till korvbröd, som tillbehör till lammfilé eller husmanskost som potatismos och grov senap.
Här har jag smaksatt lammkorvarna med timjan, vitlök, lök, rosmarin, oregano men det går såklart bra med andra kryddor också som ex. salvia, persilja, mynta, garam masala, chili, paprika, gurkmeja, curry, kryddpeppar osv efter smak.
Prova ex. att smaksätta en msk av färsen och steka den innan så märker du om det blir en god smak.
Pasta med bacon
Pasta med bacon, tomat, lök, chili och vitlök samt riven parmesan. God och enkel vardagspasta med bacon. Du kan ta valfri pasta - spagetti, penne, gnocchi eller skruvar passar utmärkt.
Gott i är också några krm torkad basilika och oregano.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Kycklinggryta med rödvin
Kycklinggryta med rödvin. En slags kycklinggryta smaksatt med bacon, lök, rödvin, champinjoner och gele.
Servera med råris, kokt vete, quinoa eller potatismos med basilika.
Pytt i panna med kyckling
Pytt i panna med kyckling, kokt potatis, morötter, lök och soltorkad tomat. Kycklingpytt serverad med en äppelröra och grönsallad.
Alternativ är också klassiska tillbehör som rödbetor, saltgurka, dijonsenap och stekt ägg.
Gott i pytten är också kokta bönor ex. svarta bönor, kokta linser, purjolök, majs, kokt blomkål, kokt broccoli, någon tsk hackad röd chili, något krm curry eller garam masala med mera.
Du kan byta ut potatis mot mer grönsaker (broccoli, blomkål, bönor) för en GI- eller LCHF-anpassad variant.
Här har jag valt att laga pytten på grillad kyckling. Det går också bra att själv steka eller grilla kyckling och sedan tärna kycklingköttet.
Kycklingröra
Kycklingröra till bakad potatis, buffé eller till fyllning till mackor eller baguetter.
En kall kycklingröra med tärnat grillat eller stekt kycklingkött, majonnäs, matyoghurt, paprika, purjolök smaksatt med curry.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Sojagrytbitar i tomatsås
Sojagrytbitar i tomatsås. En vegan tomatgryta med sojagrytbitar, lök, vitlök, rosmarin och oregano.
God med råris, klyftpotatis, rostade grönsaker eller valfritt tillbehör. Kan också användas istället för köttfärssås i vegan lasagne eller moussaka.
Du kan tillsätta mer grönsaker i grytan om du vill ex. stekt aubergine, svamp, zucchini, kikärter, vita bönor, gröna sojabönor, blomkål, morot, broccoli osv.
Gott i är också en kanelstång och någon msk ljus soja.
Koka gärna sojagrytbitarna i tomatåsen längre - upp mot 40 minuter - så blir den ännu godare.
Äggakaka skånsk ugnspannkaka med fläsk och lingon
Äggakaka. Skånsk äggakaka är en slags ugnspannkaka som serveras med stekt fläsk och lingon. En av skånes landskapsrätter.
Äggakaka är för två personer och det är rätt lagom att laga en äggakaka för två i en ugnsfast stekpanna. Lagar du för fler så kan du dubbla receptet och ta en större stekpanna eller ugnsform och öka tiden i ugnen samt sänka värmen till 200 grader sista 10 minuterna.
På bilden serverad med spenatsallad med parmesan samt småtomater i balsamvinäger (sök recept här på receptfavoriter).
Fläskkotletter med svampsås
Fläskkotletter med svampsås. God vardagsmat till lunch eller middag. Stekt fläskkotlett är gott med potatis som kokt potatis, klyftpotatis, pressad potatis eller potatismos. Vidare passar råris eller pasta som tagliatelle till. Servera gärna kokta grönsaker, en grönsallad och tomatsallad till.
Hittar du fläskkotletter från svensk krav märkt gris eller annan trevligt uppfödd gris så smakar de mycket gott när man stekt dem.
Istället för skogschampinjon kan du ta vanlig champinjon eller annan valfri matsvamp.
Se alla recept ur kategorin Vardagsrecept
Pasta med kyckling, spenat och grädde
Pasta med kyckling, spenat och grädde smaksatt med svamp samt toppad med riven parmesan. En god pasta som gillas av alla.
Du kan också laga pastan med färsk pasta (koka den enligt paketet).
Du kan utesluta kycklingen eller ersätta den med quornbitar om du vill ha en vegetarisk pasta. Vidare kan du ta sojagrädde eller Oatlys Imat istället för vanlig grädde.
Viltbiffar viltfärsbiffar
Viltbiffar eller viltfärsbiffar. Biffar med viltfärs. Gott och vanligast är att göra viltbiffar på älgfärs, rådjursfärs eller vildsvinsfärs.
Vanligast är att göra viltbiffar på älgfärs.
Lagar du på vildsvinsfärs så är det extra viktigt att de är helt genomstekta till 70 grader.
Du kan också göra biffarna till viltköttbullar istället.
Viltbiffar är gott med en sås som tzatziki, svampsås eller gräddsås; vidare kokt potatis, klyftpotatis, hasselbackspotatis, potatismos osv samt gärna en sallad av förslagsvis tärnade tomater, avokado, kokta vita bönor, fetaost samt grönsallad.
Laxspett
Laxspett. Fiskspett med lax. Grilla eller stek laxspetten i grillpanna eller ugn.
Här har jag rullat in laxbitarna i bacon men det går att utesluta. Bacon ger dock god smak och håller ihop fisken så den inte trillar isär över grillen.
Goda tillbehör som passar till laxpett är som förslaget här: morötter, vårlök och delikatesspotatis i örtsås. Ett annat enklare förslag är färskpotatis och örtsås med gräddfil.
Du kan också ha bitar av bläckfisk, stora räkor och bitar av röd paprika samt rödlök att varva mellan laxbitarna på fiskspettet.
Det går också bra att steka laxspetten i ugnen eller i panna.
Se alla recept ur kategorin Stekt mat

Gilla oss på Facebook