Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar

Kycklingfärsbiffar eller kycklingbiffar. Gott grundrecept på biffar med kycklingfärs med olika smaksättningar. Du kan köpa färdigmald kycklingfärs eller mala kycklingkött som lårbensfiléer till färs i en köttkvarn eller matberedare.

Biffarna kan du smaksätta enligt receptet nedan eller som du tycker blir gott. Några andra goda förslag är: 
Indiska kycklingbiffar: 2 tsk curry eller garam masala; 1 tsk gurkmeja; 1 hackad färsk röd pepparfrukt.
Kebabstyle kycklingbiffar: 1 tsk spiskummin; 2 tsk paprikapulver; 1 tsk chilipulver eller annan chili.

Kycklingbiffar kan serveras med valfria tillbehör, förslagsvis som Wallenbergare med potatismos, skirat smör, gröna ärtor, lingon samt tomat- och gurksallad; eller som kycklingburgare med bröd, tomat, dressing, sallad, rödlök samt klyftpotatis; eller som biffar med tomatsås och kokt couscous, matvete, bulgur eller ris; eller med asiatisk coleslaw med rostad potatis och tomatsallad.

4 portioner kycklingfärsbiffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena eller 1 kokt potatis
  • 2 msk olivolja, smör eller margarin att steka i

Tillagning

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som ex. potatis.
  2. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  3. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  4. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev.
  5. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar.
  6. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
  7. Värm en stekpanna och bryn biffarna i olivolja, smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
  8. Sänk värmen (sätt gärna på lock eller lite folie) samt stek ca 8 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta.
  9. Kycklingbiffarna är klara att servera med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Kräftknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjurs- och kräftknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. En  jättebra present att ta med på kräftskivan. 

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

Skogen kryllar av lingon - det röda guldet. Här hittar du lingonrecept som lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer