AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Baka hemgjorda saffransbröd, lussebullar eller lussekatter.

Lagom till advent eller lucia i början på...
Sök
Android

Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar

Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar Kycklingfärsbiffar. Kycklingbiffar. Gott grundrecept på biffar med kycklingfärs med olika smaksättningar.
Du kan köpa kycklingfärs eller mala kycklingkött som lårbensfiléer till färs i en köttkvarn eller matberedare.
Kycklingfärsbiffarna kan du smaksätta enligt nedan eller som du tycker blir gott. Goda smaksättare är också:
Indiska kycklingbiffar: 2 tsk curry eller garam masala; 1 tsk gurkmeja; 1 hackad färsk röd pepparfrukt.
Kebabstyle kycklingbiffar: 1 tsk spiskummin; 2 tsk paprikapulver; 1 tsk chilipulver eller annan chili.
Kycklingbiffar kan serveras med valfria tillbehör, förslagsvis:
med potatismos, skirat smör, gröna ärtor, lingon samt tomat- och gurksallad;
eller som hamburgare med bröd, tomat, dressing, sallad, rödlök samt klyftpotatis;
eller som biffar med tomatsalsa och kokt couscous, matvete, bulgur eller ris;
eller med coleslaw med rostad potatis och tomatsallad.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.4 av 5 (Antal röster: 11)
4 port kycklingfärsbiffar
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 400-500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök eller halv gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena eller 1 kokt potatis
  • 2 msk olivolja, smör eller margarin att steka i
  • Goda smaksättare blir också Italienska biffar: 1 tsk rosmarin och 1 tsk basilika;
  • Indiska kycklingbiffar: 2 tsk curry eller garam masala, 1 tsk gurkmeja och 1 hackad färsk röd pepparfrukt
  • Kebabstyle kycklingbiffar: 1 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver och 1 tsk chilipulver eller annan chili

Tillagning:

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som ex. potatis.
  2. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  3. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  4. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev.
  5. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar.
  6. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
  7. Värm en stekpanna och bryn biffarna i olivolja, smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
  8. Sänk värmen (sätt gärna på lock eller lite folie) samt stek ca 8 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta.
  9. Kycklingbiffarna är klara att servera med valfria tillbehör.


 

Fler recept ur samma kategori som Kycklingfärsbiffar kycklingbiffar:

Lax med fetaosttäcke
Lax med fetaosttäcke. Ugnsbakad lax toppad med ett täcke av smulad fetaost, crème fraiche och spenat.
Gott med kokt potatis, klyftpotatis, pressad potatis, rostade rotfrukter, pasta eller ris.
Tips är att även blanda lite extra sås av crème fraiche och smulad fetaost.
Rödspätta eller plattfisk med remouladsås
Rödspätta eller annan plattfisk med remouladsås samt kokt potatis är gott och rätt nyttigt.
Du kan dubbelpanera eller enkelpanera fisken. Välja plattfisk med ben och skinn eller som filéer utan skinn och ben.
Hela plattfiskar med skinn och ben är gott att panera i enbart rågmjöl och sedan steka i smör. Plattfisk utan skinn i filéer kan man dubbelpanera med vetemjöl blandat med salt sedan ägg och sist ströbröd.
Välj MSC-märkt rödspätta, bergtunga annan tunga eller flundra som skrubba.
Vegetarisk lasagne
Vegetarisk lasagne med zucchini, paprika, champinjoner med tomatsås, keso och ostsås med muskot.
Om du vill förenkla din lasagne så finns färdig gratängsås och tomatsås att köpa. Godast och utan tillsatser blir det dock med hemlagat.
Lasagnen får god smak dagen efter men pastan är då rätt mjuk så det är en smaksak om lasagnen är godare dagen efter.
Receptet kan halveras och bakas i en mindre form. Eller så kan hela receptet bakas i två mindre formar. I mindre form så gräddas lasagnen bättre och jämnare.
Tomatsåsen ska helst småputtra en timme under lock för riktigt god smak. Laga den gärna dagen innan. Då kan du också bryna på grönsakerna och blanda i såsen till en grönsaksröra som blir mycket god smak på över natten i kylen. Koka sedan upp röran och varva med pastaplattor och gratängsås som vanligt.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Zucchinipytt med kyckling
Zucchinipytt med kyckling. Pytt med tärnad zucchini, kyckling, lök och kokt potatis. Gott att servera som vanlig pytt med stekt ägg. Servera gärna en sallad till också ex. ruccola sallad samt skivade tomater.
Fransk stark senap, rödbetor och saltgurka passar också till zucchinipytt.
Vegetarisk zucchinipytt får du utan kyckling. Ev. med tärnad quorn istället för kycklingen.
Wienerschnitzel med kyckling
Wienerschnitzel med kycklingfilé. Kycklingsnitzel med yoghurt- och limesås, klyftpotatis samt ärtor.
Kan också serveras som klassisk wienerschnitzel med tillbehör som skivad citron, sardeller och kapris
Till wienerschnitzel serveras ofta kokta gröna ärtor.
Istället för klyftpotatis kan du ha kokt potatis, smörslungad potatis, råstekt potatis, pommes frites eller kall tysk potatissallad med kokt tärnad potatis, vinäger, olja, hackad persilja, senap, kapris och hackad rödlök.
Det finns färdigskivade kycklingfiléer eller så kan du skiva och banka ut egna filéer.
Chili kyckling
Chilikyckling är god grillad, stekt eller ugnsstekt. Kyckling med chili är god med de mesta tillbehör som potatisklyftor, pommes, couscous, råris.
Förlag på sås till kycklingen är mangosalsa, fetaostsås, tzatziki, hummus mm.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Fläskfilé i senapssås
Fläskfilé i senapssås. En god fest- eller middagsrätt med stekt fläskfilé med sås på fransk senap och grädde.
Gott med pressad potatis och kokta grönsaker. Men du kan såklart ha valfria tillbehör ex. klyftpotatis, råris, quionoa, ris, tagliatelle, pasta samt andra grönsaker som broccoli, blomkål, brysselkål osv.
Vegetariskt blir det med quornfilé istället för fläskfilé.
Vintips är ett vitt ekfatslagrat Chardonnay eller ett ljusare lättare rött ex. Pinot Noir eller Bourgogne.
Du kan också grilla fläskfiléskivorna på utegrillen istället för att steka dem. Gör då bara såsen med lök osv i pannan och vänd sedan ner fläskfilén och koka någon minut.
Gräddfilssås gräddfilsås sås med gräddfil
Gräddfilssås med olika smaksättningar. Sås med gräddfil. Smaksätt gräddfil så blir det en tjock god sås. Enkelt och supergott.
Gräddfilssås passar till dipp eller inkokt eller rökt fisk, skinka, matjesill, kassler, stekt fisk, kallt kött som rostbiff, kyckling, stekt strömming eller sill, korv, potatissallad, bakad potatis, potatisklyftor, grillat mm. Gräddfilssås passar också som dippsås till chips, nachos, tex mex eller grönsaksfat.
Gräddfilssås blir tunn om du rör den för mycket så blanda bara i smakingredienserna så är gräddfilssåsen klar. Serveras kall. Här är några gräddfilssåser med olika smaker.
Du kan också ersätta gräddfil med matlagningsyoghurt, gräddyoghurt eller grekisk yoghurt.
Ökensandkakor Ökensand
Ökensandkakor. Mycket goda småkakor som är smuliga likt fin sand i konsistensen därav namnet Ökensand. Kakorna får smak av brynt smör.
Se alla recept ur kategorin Vardagsrecept
Viltköttbullar
Viltköttbullar. Enkla och klassiska viltköttbullar. Köttbullar med viltfärs som ex. älgfärs. Goda med kantarellsås, potatismos eller kokt eller pressad potatis, lingon och saltgurka.
Stekta tomater
Stekta tomater. Tomathalvor stekta i olivolja, rosmarin och vitlök (valfritt). Gott, nyttigt och enkelt tillbehör till det mesta ex. grillat eller till buffé.
Du kan också ha på hackad färsk basilika, skivad mozzarellaost, balsamvinäger, ruccola, babyspenat, strimlad röd paprika för goda varianter av stekta tomater.
Tomaterna passar som GI eller LCHF tillbehör.
Oxfilé med pasta
Oxfilé med pasta i gräddig sås. Här med smörstekta kantareller, vitlöksstekt zucchini och spenat.
Du kan byta kantarellerna mot annan svamp som ex. kastanjechampinjon. Zucchini och spenat är valfria men goda tillbehör.
Vintips till pastan med oxfilé är ett lättare rött vin ex. från Valpolicella i Italien eller rött av druvan Pinot Noir.
Se alla recept ur kategorin Stekt mat

Gilla oss på Facebook