Kycklingbiffar med mozzarella

Kycklingbiffar med mozzarella och parmesan. Laga goda kycklingbiffar eller kycklingburgare med kycklingfärs. Snabbt och gott.
Du får ut fyra stora kycklingburgare eller åtta mindre kycklingbiffar som på bilden (räkna två per portion).
Servera kycklingbiffarna med valfria tillbehör - ett förslag är klyftpotatis, tzatziki och tomatsallad. Förslag till kycklingburgare är med hamburgerbröd, majonnäs eller hamburgerdressing, sallad, tomat, rödlök och saltgurka.

4 portioner kycklingbiffar med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk grädde
  • 4 msk msk smör och olja att steka i

Tillagning

  1. Börja förbereda övriga tillbehör ex. klyftpotatis om du vill ha det till.
  2. Blanda kycklingfärs med äggula, riven mozzarella, riven parmesan, salt, svartpeppar och grädde i en skål till en jämn smet. Provstek gärna en liten bit för att se om du vill ha mer salt och peppar.
  3. Forma fyra stora hamburgare eller åtta biffar av färsen.
  4. Stek kycklingburgarna eller biffarna i smör samt olja några minuter på varje sida. Sänk värmen och genomstek dem några minuter till.
  5. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer