Kycklingbiffar med mozzarella
Introduktion och förberedelse
Kycklingbiffar med mozzarella och parmesan. Laga goda kycklingbiffar eller kycklingburgare med kycklingfärs som blir extra saftiga med riven ost.
Snabbt och gott.
Serveringsförslag
- Servera kycklingbiffarna med valfria tillbehör - ett förslag är klyftpotatis, tzatziki och tomatsallad.
- Du kan också platta ut dem lite tunnare och steka dem som hamburgare. Förslag är då likt kycklingburgare med hamburgerbröd, majonnäs eller hamburgerdressing, sallad, tomat, rödlök och saltgurka.
Tillagning
- Börja förbereda övriga tillbehör ex. klyftpotatis om du vill ha det till.
- Blanda kycklingfärs med äggula, riven mozzarella, riven parmesan, salt, svartpeppar och grädde i en skål till en jämn smet. Provstek gärna en liten bit för att se om du vill ha mer salt och peppar.
- Forma fyra stora hamburgare eller åtta biffar av färsen.
- Stek kycklingburgarna eller biffarna i smör samt olja några minuter på varje sida. Sänk värmen och genomstek dem några minuter till.
- Servera med önskade tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 205 kcal