Kyckling teriyaki

Kyckling teriyaki som är en supergod kycklingfilé marinerad i ljus söt sojasås. Bankar du ut kycklingen blir den snabbare genomstekt utan att bli bränd.
Välj gärna en god fin kyckling som majskycklingfilé. Fungerar också utmärkt med kalkon.
Du kan servera kyckling teriyaki med samma tillbehör som ex. club sandwich (med grillat bröd som chiabatta, currymajonnäs, rödlök, tomatskivor, isbergssallad samt stekt bacon) eller med valfria andra tillbehör ex. fräst bok choy smaksatt med lite ljus soja.
Kyckling teryaiki i mindre bitar kan också träs på spett.

4 portioner kyckling teriayki

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 1 dl ljus japansk soja ex Kikkoman
  • 0,5 dl socker
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Koka ihop soja och socker. Låt svalna.
  2. Banka under tiden ut kycklingbröst.
  3. Marinera kycklingen i skål med sojasåsen i minst en halvtimme.
  4. Ta upp kycklingen ur marinaden och salta och peppra.
  5. Grilla på medelvärme på båda sidor ca 4 minuter vardera. Eller stek i ugnen eller på grillpanna (lägg gärna på ett lock så blir kycklingen snabbare genomstekt).
  6. Pensla kycklingen med ljus soja under och efter grillningen.
E-mail
Medel: 5 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer