Kyckling med sallad

En god kycklingsallad som kan varieras. Här med grillad kyckling, grönsallad, kapris, fetaost, cocktailtomater, avokado, bönor, Kalamataoliver samt Dijondressing.
Du kan variera salladen - andra ingredienser som passar är: riven morot; paprika; gurka; zucchini; isbergssallad; ruccola; stekt tärnat bacon; ost som ädelost, mozzarellaost eller vanlig ost; rostade nötter som valnötter, pinjenötter, solrosfrön, hasselnötter; räkor; kräftstjärtar; bönor som svarta bönor, gröna sojabönor, blandbönor, bondbönor eller linser; vaxbönor eller haricots verts; champinjoner; inlagd vit sparris, grön kokt sparris; kokt blomkål; kokt eller rå broccoli; soltorkad tomat, rödlök; salladslök osv.
Grilla gärna en egen kyckling så har du en middag till och kan laga sallad på resterna av kycklingköttet.
Koka gärna ett paket egna vita bönor - frys in resten i små påsar. Finns annars att köpa på burk (räkna en burk).

2 portioner kyckling med sallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 stort (eller två mindre) bröst grillad kyckling; kycklingkött från 1-2 grillade kycklinglår eller ca 3 dl annat kycklingkött från grillad kyckling
  • ca 70 gram grönsallad, blandad
  • 4 msk kapris
  • 75 gram fetaost (0,5 pkt)
  • 10 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 10 Kalamataoliver
  • Dijondressing: 2 msk honung
  • 1 msk Dijonsenapn
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk fin vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dijondressing: vispa ihop honung och senap med olivoljan i en stor bunke. Tillsätt vinäger, salt och peppar.
  2. Skölj salladen. Lägg med dressingen.
  3. Tillsätt kapris. Smula ner fetaost.
  4. Skölj tomater och dela dem. Lägg med salladen.
  5. Dela, kärna ur och skeda ur avokadon samt tillsätt den.
  6. Tillsätt vita bönor. Använder du vita bönor från burk så skölj dem nog innan.
  7. Tillsätt oliverna.
  8. Vänd runt salladen och dela upp på två tallrikar.
  9. Skär kycklingen i skivor och fördela överst på salladen och droppa över resterna av dressingen från skålen.
  10. Sallad med kyckling är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer