Kyckling med sallad

En god kycklingsallad som kan varieras. Här med grillad kyckling, grönsallad, kapris, fetaost, cocktailtomater, avokado, bönor, Kalamataoliver samt Dijondressing.
Du kan variera salladen - andra ingredienser som passar är: riven morot; paprika; gurka; zucchini; isbergssallad; ruccola; stekt tärnat bacon; ost som ädelost, mozzarellaost eller vanlig ost; rostade nötter som valnötter, pinjenötter, solrosfrön, hasselnötter; räkor; kräftstjärtar; bönor som svarta bönor, gröna sojabönor, blandbönor, bondbönor eller linser; vaxbönor eller haricots verts; champinjoner; inlagd vit sparris, grön kokt sparris; kokt blomkål; kokt eller rå broccoli; soltorkad tomat, rödlök; salladslök osv.
Grilla gärna en egen kyckling så har du en middag till och kan laga sallad på resterna av kycklingköttet.
Koka gärna ett paket egna vita bönor - frys in resten i små påsar. Finns annars att köpa på burk (räkna en burk).

2 portioner kyckling med sallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 stort (eller två mindre) bröst grillad kyckling; kycklingkött från 1-2 grillade kycklinglår eller ca 3 dl annat kycklingkött från grillad kyckling
  • ca 70 gram grönsallad, blandad
  • 4 msk kapris
  • 75 gram fetaost (0,5 pkt)
  • 10 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 10 Kalamataoliver
  • Dijondressing: 2 msk honung
  • 1 msk Dijonsenapn
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk fin vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dijondressing: vispa ihop honung och senap med olivoljan i en stor bunke. Tillsätt vinäger, salt och peppar.
  2. Skölj salladen. Lägg med dressingen.
  3. Tillsätt kapris. Smula ner fetaost.
  4. Skölj tomater och dela dem. Lägg med salladen.
  5. Dela, kärna ur och skeda ur avokadon samt tillsätt den.
  6. Tillsätt vita bönor. Använder du vita bönor från burk så skölj dem nog innan.
  7. Tillsätt oliverna.
  8. Vänd runt salladen och dela upp på två tallrikar.
  9. Skär kycklingen i skivor och fördela överst på salladen och droppa över resterna av dressingen från skålen.
  10. Sallad med kyckling är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer