Kyckling med nötter, chili och tandoori

Kycklingen kan grillas hela eller på spett i bitar. Den kan också stekas i ugnen, grillpanna eller stekpanna.

4 portioner kyckling med nötter, chili och tandoori

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår, 400-500 gram
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl mandel
  • 2 cm röd chili
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori. Mandeln kan också hackas fint för hand och sedan blandas med olja, chili och tandoori.
  2. Banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka eller skär i bitar för att träs på spett.
  3. Lägg nötblandningen i en skål och tillsätt kycklingen. Arbeta in marinaden.
  4. Marinera kycklingen övertäckt i kylen. Helst minst en timme.
  5. Trä upp kycklingen på spett om du önskar det.
  6. Tillsätt salt till kycklingen.
  7. På grill: grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering. Skär gärna ett litet snitt och kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
  8. I ugn: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och laga i 20 minuter tills den fått färg och är genomstekt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer