Kycklingspett med nötter, chili och tandoori

Introduktion och förberedelse

Kycklingspett med nötter, chili och tandoori.

Spetten kan också stekas i ugnen, grillpanna eller stekpanna.

Kycklingen kan även grillas som hela filéer. Banka då gärna ut dem lite innan så de blir lite plattare och lättare att grilla jämnt genomstekta.

Serveringsförslag

Gott med marockanska tillbehör, bulgursallad eller klyftpotatis och kall sås eller ta valfria tillbehör, kall sås och sallad.

Kycklingfilén får god smak av tandoorikrydda, nötter och chili.
Kycklingfilén träs på spett och får god smak av tandoorikrydda, nötter och chili. Kan grillas eller stekas.

4 portioner kyckling med nötter, chili och tandoori

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår, 400-500 gram
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl mandel
  • 2 cm röd chili
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori. Mandeln kan också hackas fint för hand och sedan blandas med olja, chili och tandoori.
  2. Banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka eller skär i bitar för att träs på spett.
  3. Lägg nötblandningen i en skål och tillsätt kycklingen. Arbeta in marinaden.
  4. Marinera kycklingen övertäckt i kylen. Helst minst en timme.
  5. Trä upp kycklingen på spett om du önskar det.
  6. Tillsätt salt till kycklingen.
  7. På grill: grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering. Skär gärna ett litet snitt och kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
  8. I ugn: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och laga i 20 minuter tills den fått färg och är genomstekt.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 358 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-22