Kyckling med grapefruktsås

Kyckling med grapefruktsås fräst med paprika, purjolök och färsk ingefära. Här serverad med pastaskruvar smaksatta med persilja, ost och creme fraiche men blir också gott med kokt råris, basmatiris, thairis, tagliatelle eller potatismos.
Räkna en grapefrukt till nedan recept på fyra portioner.
Om du gillar stark mat kan du ha i en halv tsk chiliflakes eller valfri sort.

4 portioner kyckling med grapefruktsås

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 20 cm purjolök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 dl saft från grapefrukt
  • 1 tsk rivet skal av grapefrukt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 350 gram pastaskruvar
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl lagrad riven ost
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Bryn kycklingfilé i en panna med smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  2. Låt steka klart på låg värme i 10 minuter under lock eller folie. Förbered under tiden resten.
  3. Skala och hacka lök. Skölj, rensa och tärna paprika grovt. Skölj purjolök och strimla den. Skala och riv ingefära. Skölj och riv skal av grapefrukt samt pressa ur saft.
  4. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
  5. Börja koka pasta om du vill ha det till.
  6. Fräs grönsaker och ingefära i matolja så att de får färg.
  7. Skär kycklingen i grova tärningar och tillsätt den.
  8. Blanda grapefruktsaft med maizena i ett glas och rör i tillsammans med skal av grapefrukt samt socker. Låt koka upp.
  9. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten om såsen är för tjock.
  10. Blanda den kokta pastan med creme fraiche, riven ost, persilja, salt och peppar.
  11. Klart att servera. Om man vill kan man garnera kycklingen med en klyfta grapefrukt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer