Kyckling i ugn med fetaost

Kyckling i ugn med fetaost, basilika, chili, cocktailtomater, grädde med lite ost. Sås och kyckling i en form.
Gott med tillbehör som pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis, klyftpotatis, korngrynssallad eller quinoa.

4 portioner kyckling i ugn med fetaost

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer, 8 tunt skurna skivor av kycklingfiléer (2 rullader per portion)
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 fetaost
  • 10 blad färsk basilika
  • 1 tsk sambal oelek chili
  • 8 cocktailtomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform med smör.
  3. Smula osten i bitar.
  4. Skölj och dela cocktailtomater.
  5. Grovhacka basilika.
  6. Lägg ut kycklingskivorna på en bricka och salta samt peppra dem.
  7. Fyll och fördela fetaost, halverade cocktailtomater samt hackad basilika i varje kycklingskiva och rulla ihop till rullader.
  8. Lägg dem i ugnsformen.
  9. Blanda grädden med sambal oelek i en skål och häll över kycklingen.
  10. Strö över riven ost.
  11. Grädda kycklingen i 25-30 minuter tills den fått fin färg och grädden kokar.
  12. Ta ut och och servera med önskat tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer