AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Nej, hallon är inget bär! Läs allt om hallon och få tips på de bästa hallonrecepten här....
Sök
Android

Kyckling i kokosmjölk kycklinggryta

Kyckling i kokosmjölk kycklinggryta Kyckling i kokosmjölk. En variant på kycklinggryta på thaivis med kycklingfilé, kokosmjölk, röd curry och grönsaker. Servera kycklinggrytan med thairis eller äggnudlar.
Du kan variera kycklinggrytan med grön currypasta istället för röd; lägga till grönsaker som röd paprika, zucchini, groddar, ananas, champinjoner, morot, palsternacka; vidare ha i färsk hackad ingefära, thaibasilika, citrongräs, mer chilifrukt, limeblad, limesaft, råsocker, sesamolja. Välj de ingredienser du har hemma eller gillar.
Du kan byta kycklingfiléerna mot annan del av kycklingen som urbenade lår, kycklingdelar med ben delade i mindre bitar (ta då ca 600 gram).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.2 av 5 (Antal röster: 9)
4 port kycking i kokosmjölk kycklinggryta

Ingredienser:

  • 3 kycklingfiléer, ca 400 gram
  • 1 burk, ca 400 g, mini-majs
  • 125 g frysta haricots verts
  • 200 g bambuskott, skurna på längden
  • 1 tsk jordnöts- eller matolja
  • 1/2-1 msk currypasta, röd
  • 1 burk, ca 400 ml, kokosmjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 msk asiatisk fisksås

Tillagning:

  1. Förbered tillbehör som att sätta på ris. Vill du ha nudlar till så kan du koka dem efter du kokt kycklinggrytan.
  2. Skär kycklingen i lagom 2x2 cm stora bitar.
  3. Dela majsen på längden. Dela tinade haricots verts på mitten.
  4. Häll olja i en stor stekpanna, stekgryta eller wokpanna
  5. Fräs först kycklingbitarna en stund så att de får färg.
  6. Tillsätt currypastan, kokosmjölken, socker och fisksås. Koka någon minut.
  7. Tillsätt grönsakerna som majs, haricots verts och bambuskott. Låt koka någon minut till. Smaka av med salt och ev. mer currypasta.
  8. Servera kyckling i kokosmjölk med ris eller nudlar.


 

Fler recept ur samma kategori som Kyckling i kokosmjölk kycklinggryta:

Råbiff, halstrad råbiff
Råbiff. Servera råbiff som förrätt eller huvudrätt med råstekt potatis, tomat och broccoli.
Råbiff kan du också halstra - steka på hög värme. Blanda då i tillbehören i köttfärsen innan du halstrar biffen. Speciellt gott med pommes frites till och persiljesmör.
Använd oxfärs. Godast blir råbiff på malen oxfilé eller ryggbiff. Be att få köttet malt två gånger i charken. Förvara kallt till servering. Du kan också själv mala kött om du har en köttkvarn. Mal då på grovt först och sedan en gång på finare.
Risotto
Risotto. Klassisk risotto med parmesan, vitt vin, buljong och Avorio eller Carnaroliris. Risotto kan serveras som den är som huvudrätt eller som tillbehör till grillat eller stekt kött, fisk och grönsaker eller som på bilden med lufttorkad skinka, färsk spenat och tomatsallad.
Risotton kan även smaksättas med stekt tärnad svamp till svamprisotto; hackad spenat till spenatrisotto; med räkor till räkrisotto osv.
Makaronilåda med skinka
Makaronilåda med skinka, purjolök samt mozzarellaost. Makaronipudding är en bra rätt att göra om du har köttrester från ex. julskinka.
Du kan byta ut makaronerna mot annan pasta som gnocchi, penne eller italienska jättemakaroner.
Om du vill lyxa till lådan och gillar mer såsig makaronilåda kan du ha i 2 dl grädde i äggstanningen.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Grillade kycklingspett med bulgursallad
Grillade kycklingspett med bulgursallad och kall sås på yoghurt smaksatt med tandoorikrydda.
Spetten kan också stekas eller grillas i panna på spisen. Eller grillas i ugnen.
Kycklinggryta
Kycklinggryta med svamp, schalottenlök och bacon i rödvin. Denna gryta passar perfekt till rödvin från Australien av druvan shiraz. Kantareller och trattkantareller passar bra i kycklinggryta. De kan blandas ut eller ersättas med ostronskivling, champinjon, skogschampinjon och/eller shii-take.
Kycklingwok i sötsur sås
Kycklingwok i sötsur sås. Strimlad wokad kyckling enligt kinesiskt recept. En kycklinggyta med god sås och knapriga grönsaker som morötter, champinjoner, purjolök, bambuskott. Servera med klibbigt ris typ thairis.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Blomkålssoppa med curry
Blomkålssoppa med curry. God blomkålssoppa som passar till lunch, middag eller buffé.
En blomkålssoppa smaksatt med garam masala, curry samt gurkmeja.
Rostade rotsaker
Rostade rotsaker med potatis, morot, palsternacka och gulbeta samt rostad hel vitlök. En god blandning rostade rotfrukter. Du kan byta rotsakerna som du vill och rosta rotselleri, kålrot och sötpotatis. Även lök som rödlök och gul lök i klyftor samt paprika i bitar blir gott i.
Vitlöken blir mjuk och kläms ur skalet när man äter den (ät alltså ej skalet).
Marinad till grillade grönsaker
Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili.
God att pensla på grönsaker medan du grillar dem. Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.
Se alla recept ur kategorin Grönsaksrecept
Tryfflar med glöggsmak glöggpralin
Tryfflar med glöggsmak. Hemgjorda glöggpraliner fyllda med chokladtryffel smaksatt med glögg och mörk choklad toppad med mandel.
Du kan doppa tryffelbitar i choklad, gjuta proffsiga praliner i formar som du fyller med tryffel eller fylla knäckformar. Ett gott recept till jul.
Småtomater i balsamvinäger
Småtomater eller cocktailtomater i honung och balsamvinäger är ett gott, snabbt och enkelt tillbehör till grillat och på buffé. Gott med ugnsstekt potatis samt kött eller kyckling.
Hallonparfait
Hallonparfait är en dessert av fryst grädde, socker och hallon. En snabb, god och enkel variant av glass.
Parfait är vispad grädde som fryses med socker och smaksättning som bär ex. mosade hallon.
Andra goda bär till parfait är blåbär, jordgubbar, hjortron osv.
Hallonparfait kan också göras portionsvis i portionsformar. Lägg då gladpack längs formarnas kanter så är det lättare att få ut parfaiten. Vidare kan man klä en avlång brödform med gladpack och sedan skära skivor av parfaiten till servering.
Låt gärna parfaiten tina och mjukna någon timme i kylen innan servering.
Hallonparfaiten kan garneras med färska hallon, hallonsås, citronmeliss, vispad grädde, maränger, strössel, marchmallows, smulade kakor som finska pinnar, mandelflarn osv efter tycke.
Se alla recept ur kategorin Festrecept
Rödvinsgryta med sojafärs
Rödvinsgryta med sojafärs. En vegetarisk mustig grönsaksgryta med sojafärs, rödvin, vitlök, lök, rotselleri, morot, timjan och purjolök.
Istället för torkad sojafärs kan du ta quornfärs, quornbitar eller valfri svamp som skogschampinjon.
God med palsternack- och potatismos samt snabbinlagd gurka.
Biff à la Lindström köttfärsbiff
Biff à la Lindström. En köttfärsbiff smaksatt med inlagda rödbetor, gurka och kapris.
Det sägs att kapten Henrik Lindström som växte upp i Ryssland tog med sig receptet i mitten på 1800-talet till menyn på Hotell Witt i Kalmar. I Ryssland är ju inlagda rödbetor och gurkor vanliga. Och passar utmärkt som smaksättning i köttfärsbiffar.
Som tillbehör till Biff à la Lindström passar klyftpotatis; eller råstekt potatis; eller kokt potatis; eller potatismos. Här har jag gjort en yoghurt- och morotstzatziki till. Då finriver du 1-2 morötter och blandar med matyoghurt, 0,5 pressad vitlök, 1 krm curry (valfritt), 1 krm gurkmeja, 1 msk vinäger, 1 msk olivolja samt salt och peppar.
Vidare passar en skysås eller steksås samt en blandad sallad till. En enkel skysås kan du göra genom att tillsätta lite extra smör i pannan efter du stekt biffarna (är det mycket bränt så skölj ur pannan innan och tillsätt istället lite köttbuljongtärning mot slutet), rör sedan ut någon msk mjöl i smöret och tillsätt någon dl vatten. Rör ihop och låt koka ihop till en skysås och smaka av med lite soja, gelé, salt och svartpeppar. Sila gärna skysåsen innan du häller den över biffarna vid servering.
Tomatdoftande pastasås med kyckling
Tomatdoftande pastasås med kyckling. Pastasås med tomat toppad med kyckling. God till pasta som spagetti eller penne.
Servera gärna en tomatsallad samt bröd till. På bilden rustik baguette med röra av hälften färskost och hälften ajvar.
Se alla recept ur kategorin Vardagsrecept
Kyckling i kokosmjölk kycklinggryta
Kyckling i kokosmjölk. En variant på kycklinggryta på thaivis med kycklingfilé, kokosmjölk, röd curry och grönsaker. Servera kycklinggrytan med thairis eller äggnudlar.
Du kan variera kycklinggrytan med grön currypasta istället för röd; lägga till grönsaker som röd paprika, zucchini, groddar, ananas, champinjoner, morot, palsternacka; vidare ha i färsk hackad ingefära, thaibasilika, citrongräs, mer chilifrukt, limeblad, limesaft, råsocker, sesamolja. Välj de ingredienser du har hemma eller gillar.
Du kan byta kycklingfiléerna mot annan del av kycklingen som urbenade lår, kycklingdelar med ben delade i mindre bitar (ta då ca 600 gram).
Thaigryta med kyckling och röd currypasta
Thaigryta med kyckling och röd currypasta. En enkel och god thaigryta att göra som kan varieras.
Garnera gärna thaigrytan med färsk koriander om du gillar det. Thaigrytan kan också smakas upp med 6 limeblad, citrongräs, färsk ingefära, röd chili samt galangal.
Istället för kyckling blir det gott med annat kött eller fisk som fläskfilé eller lax. Vidare är grönsaker som blomkål, purjolök, slantad morot, champinjoner samt bambuskott också gott i thaigrytan.
Thaigryta med lax och röd curry
Thaigryta med lax, röd curry och kokos. Gott med ris. En enkel och god thaigryta att laga med lax.
Thaigrytan kan också smaksättas med färsk koriander, limeblad, citrongräs, färsk ingefära, röd chili samt galangal men det får bli överkurs.
Vidare är grönsaker som blomkål, purjolök, slantad morot, champinjoner samt bambuskott också gott i thaigrytan.
Se alla recept ur kategorin Thaimat
Räkpasta
Räkpasta. God pasta med räkor, grädde, gröna ärtor, persilja, vitlök, parmesan, smör och chili. En variant på pasta Alfredo med räkor.
Enkel att laga och lite att hacka. Välj pasta som spagetti, tagliatelle, skruvar eller penne.
Kan också lagas med färsk pasta - gör då pastasåsen innan du kokar pastan som då bara tar 2-3 minuter att koka.
Vintips till pastan är ett vitt vin ex. från norra Italien Valpolicella.
Kycklinggryta med grönsaker
Kycklinggryta med grönsaker. God och enkel gryta med kycklingfilé, grönsaker i gräddig sås smaksatt med vitlök, chili, en aning curry, gurkmeja, timjan, rosmarin och oregano.
Här har jag valt purjolök, paprika, broccoli och champinjoner som grönsaker. Du kan såklart ta vilka du vill ex. morot, blomkål, grönkål, gröna bönor, vaxbönor osv.
Gott till kycklinggrytan är ris ex. råris, basmatiris eller thairis. Matvete, quinoa, cous cous, pasta eller kokt potatis funkar också.
Pasta med stark korv
Pasta med stark korv, tomat, morot, purjolök, salladslök, vitlök, oregano, timjan och grädde.
God sås till pasta av valfri sort ex. skruvar, penne, spagetti eller tagliatelle.
Servera med riven parmesan på toppen om du vill ha det till.
Se alla recept ur kategorin Kokt mat och grytor

Gilla oss på Facebook