Krusbärspaj med smuldeg
Introduktion och förberedelse
Krusbärspaj med smuldeg. En god paj till dessert eller fika. Syrliga krusbär med socker täckt med smulig smörig pajdeg.
Serveringsförslag
Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, yoghurtglass, vispad grädde eller matyoghurt smaksatt med florsocker och vaniljsocker, creme fraiche eller sorbet.
Med frysta krusbär
Använder du frysta krusbär så strö över 1 tsk potatismjöl över bären i formen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en pajformen (ca 26 cm diamter) eller fyra portionsformar (ca 13 cm diameter).
- Fördela och bred ut bär i botten.
- Strö över socker.
- Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
- Bred ut i ett jämnt lager över bären.
- Grädda stor paj i 25 minuter. Portionspajer gräddar du i 20 minuter.
- Ta ut och låt svalna något.
- Servera krusbärspajen med valfritt tillbehör som vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.
Uppskattat näringsvärde per portion: 363 kcal