Kreolsk gryta med räkor LCHF

En god lågkolhydrat och GI-gryta med räkor, cyrry, grädde och paprika. En jättegod och enkel gryta från New Orleans.
Servera med kokt blomkål, broccoli och ex. vaxbönor eller annat LCHF-tillbehör efter tycke.

4 portioner kreolsk gryta med räkor LCHF

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 kg stora fina oskalade räkor (gärna svenska från Smögen)
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 grön paprika
  • 2 röda paprikor eller 1 gul och en röd
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Rensa räkorna. Skölj och hacka paprikan i grova bitar ca 2x2 cm.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i smör i en stor panna med höga kanter.
  3. Tillsätt curry och paprikapulver och fräs runt några minuter.
  4. Tillsätt grädde, vin samt vatten. Koka ihop i någon minut.
  5. Sätt på en till stekpanna eller wok. Fräs först paprika i lite smör och lägg över i såsen.
  6. Smaka av grytan med citronsaft, salt, vitpeppar och något krm cayennepeppar.
  7. Sist fräser du räkorna och lägger över dem i den kreolska grytan.
  8. Servera Kreolska räkor med kokt blomkål (koka buketter i 10 minuter), kokt broccoli (koka med blomkålen), koka bönor som gröna bönor (koka med blomkålen). Vänd ev. runt grönsakerna i grytan innan servering.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer