Krämig och lyxig köttfärssås alá MAM

Krämig och lyxig köttfärssås. En smakrikare köttfärssås som känns lyxig och lite festligare men ändå vardaglig och passar bra mitt i veckan.

Serveras med valfri pasta, förslagsvis spagetti. Grönsallad, gott bröd och riven parmesan passar till. 

4 portioner köttfärssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 g pasta som ex. spagetti eller penne
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 dl grädde
  • 4 msk Johnnys sötstark senap
  • 1 klyfta vitlök (pressad)
  • 2 dl hackad matsvamp (välj egen favoritsvamp)
  • 1 dl krossad tomat
  • 2 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk chilisås
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 4 krm torkad basilika
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör till att steka i

Tillagning

  1. Bryn färsen i smöret, tillsätt den hackade löken när färsen nästan är färdigbrynt.
  2. Tillsätt vattnet och köttbuljong tärningarna, småkoka tills vattnet nästan dunstat bort helt.
  3. Tillsätt krossade tomater, soja, senap, tomatpuré, basilika, chilisås, vitlöken, vitpeppar och svartpeppar samt lite salt. Låt hetta upp riktigt ett par minuter och rör om då och då.
  4. Koka pasta.
  5. Tillsätt svampen och sedan grädden till köttfärssåsen, låt puttra 5-7 minuter, rör om då och då. Smaka av och krydda ev efter smak.
  6. Servera köttfärssåsen med pasta.
E-mail
Medel: 3.8 (32 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer