Kräftstjärtar med pasta

Kräftstjärtar med pasta i gräddig pastasås. Enkel och snabb att laga. Passar till vardags- eller helgmiddag.
Spenat eller hackad gräslök är också gott i. Pastan kan även garneras med riven parmesan. Vittvinet kan ersättas med några msk vitvinsvinäger samt vatten.

Räkna en burk kräftstjärtar i lag som väger 320 gram vilket motsvarar runt 170 gram skalade stjärtar.
Gott med ett bröd samt en sallad av avokado, babyspenat samt cocktailtomater till (tillsätt lite olivolja, vinäger samt salt till salladen).

Vintips till är ett vitt fylligt vin ex. en Rioja, Bourgogne, Chardonnay eller Chablis.

4 portioner kräftstjärtar med pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 170 gram skalade kräftstjärtar
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 350 gram pasta som taglitatelle, spagetti eller gnocchi
  • Tillbehör: 1 avokado
  • 150 gram babyspenat
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger; vit, röd eller balsamvinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs den i smör.
  4. Tillsätt vitt vin och koka in i några minuter.
  5. Tillsätt vatten, fiskbuljong, cayennepeppar, vitpeppar samt grädde och koka ihop några minuter.
  6. Koka pastan.
  7. Red såsen med maizenaredning så att den tjocknar något samt tillsätt creme fraiche. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Förbered sallad om du önskar det till. Dela, gröp ur avokado, skölj och grovhacka babyspenat, skölj och dela cocktailtomater. Blanda med någon msk olivolja och vinäger.
  9. Häll av kräftstjärtarna och tillsätt till såsen precis innan servering. Koka upp.
  10. Häll av pastan och blanda pastan med såsen och kräftstjärtarna.
E-mail
Medel: 2.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer