Kräftstjärtar med pasta

Kräftstjärtar med pasta i gräddig pastasås. Enkel och snabb att laga. Passar till vardags- eller helgmiddag.
Spenat eller hackad gräslök är också gott i. Pastan kan även garneras med riven parmesan. Vittvinet kan ersättas med några msk vitvinsvinäger samt vatten.

Räkna en burk kräftstjärtar i lag som väger 320 gram vilket motsvarar runt 170 gram skalade stjärtar.
Gott med ett bröd samt en sallad av avokado, babyspenat samt cocktailtomater till (tillsätt lite olivolja, vinäger samt salt till salladen).

Vintips till är ett vitt fylligt vin ex. en Rioja, Bourgogne, Chardonnay eller Chablis.

4 portioner kräftstjärtar med pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 170 gram skalade kräftstjärtar
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 350 gram pasta som taglitatelle, spagetti eller gnocchi
  • Tillbehör: 1 avokado
  • 150 gram babyspenat
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger; vit, röd eller balsamvinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs den i smör.
  4. Tillsätt vitt vin och koka in i några minuter.
  5. Tillsätt vatten, fiskbuljong, cayennepeppar, vitpeppar samt grädde och koka ihop några minuter.
  6. Koka pastan.
  7. Red såsen med maizenaredning så att den tjocknar något samt tillsätt creme fraiche. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Förbered sallad om du önskar det till. Dela, gröp ur avokado, skölj och grovhacka babyspenat, skölj och dela cocktailtomater. Blanda med någon msk olivolja och vinäger.
  9. Häll av kräftstjärtarna och tillsätt till såsen precis innan servering. Koka upp.
  10. Häll av pastan och blanda pastan med såsen och kräftstjärtarna.
E-mail
Medel: 2.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer