Kräftpasta

Pasta med kräftstjärtar, chili, vitlök, olivolja, riven ost och spenat. God pasta på kräftstjärtar i lag eller om du skalar överblivna kräftor från kräftkalaset.

Vintips till kräftpastan blir ett fylligt vitt vin ex. Gewurtztraminer från Alsace.

Vill du ha en krämigare pasta med mer sås så tillsätt: 2 dl grädde, creme fraiche eller 1 pkt 400 gram krossade tomater (eller blanda). 

4 portioner kräftpasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 dl kräftstjärtar, eller en burk med kräftstjärtar i lag
  • 400 g pasta som spagetti, tagliatelle eller penne
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk chili flakes eller två spanska pepparfrukter; eller 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl nyriven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram babyspenat, 1 påse

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan och börja koka pastan enligt paketet, ca 10 minuter.
  2. Häll olivoljan i en kastrull.
  3. Skala och pressa vitlöken samt hacka chilin fint.
  4. Grovhacka kräftstjärtarna.
  5. Fräs vitlöken och chilin i olivoljan någon minut under omrörning. Ta av från värmen och blanda i kräftstjärtarna.
  6. Riv ost.
  7. Skölj spenat.
  8. Häll av pastan och blanda med kräftstjärtarna i olivoljan, salt, spenat samt riven ost. Smaka av med ev. mer salt.
  9. Pasta med kräftstjärtar är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer