Krabbpasta

Pasta med krabba, grädde, sparris, champinjoner och gröna bönor. En god, enkel och lite lyxig pasta med krabbkött från burk eller hel krabba.
Godast blir krabbpastan med krabbkött från hel krabba - men det är lite jobb att pilla ut så här får det bli krabbkött från burk.
Gott med grönsallad eller tomatsallad.

4 portioner krabbpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 schalottenlök
  • 4 stora skogschampinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar krabbkött
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 dl gröna sojabönor, bondbönor eller gröna ärtor
  • 4 dl grädde

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skala och hacka löken. Rensa och tärna svampen fint.
  3. Fräs lök och svamp i en stor panna med höga kanter.
  4. Skär sparrisen i sneda bitar ca 3 cm långa.
  5. Börja koka tagliatellen (totalt ca 7 minuter).
  6. Öppna burkarna med krabba och häll av i ett durkslag.
  7. Lätt krabbköttet med löken och svampen. Tillsätt bönor eller ärtor. Tillsätt grädden och koka upp.
  8. Låt sparrisen koka med pastan de sista tre minuterna.
  9. Smaka av krabbsåsen med salt och peppar.
  10. Häll av pasta och sparris samt blanda med krabbsåsen och servera den toppad med lite riven parmesan samt gärna en grönsallad vid sidan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer