Kotletter med tomatsås

Kotletter med tomatsås i ugnen. En slags italienska kotletter gratinerade med tomatsås och lite riven ost.
Servera som på bilden med rostade rotfrukter med potatis (sök recept här på receptfavoriter). Och förslagsvis en sallad med babyspenat, kokta gröna linser, riven morot och tärnad tomat i lite olivolja och vinäger.
Andra goda tillbehör är pasta som tagliatelle, pressad potatis, klyftpotatis eller ris.
Räkna en stor kotlett med ben per portion.

4 portioner kotletter med tomatsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram kotletter med ben, 1 styck per portion
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 2 krm rosmarin
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 dl hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken med pressad vitlök i hälften av olivoljan någon minut.
  4. Tillsätt tomaterna samt rosmarin, vinäger, socker, salt och svartpeppar. Låt koka under lock medan du förbereder ex. tillbehör.
  5. Bryn kotletterna i 2-3 minuter på varje sida i resten av oljan eller smöret.
  6. Lägg kotletterna i en ugnsform. Salta och peppra dem.
  7. Riv osten.
  8. Häll den varma tomatsåsen över kotletterna och strö över riven ost.
  9. Gratinera i ca 10 minuter.
  10. Hacka färsk basilika och garnera med till servering med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer