Korv Stroganoff med creme fraiche

Korv Stroganoff med crème fraiche, krossade tomater, falukorv, röd paprika och champinjoner.

Servera med ris som matris, råris, vildris eller quinoa, matvete eller bulgur. Vill ha ha mer grönsaker i så passar fräst tärnad vitkål jättebra i Stroganoffen. 

Garnera gärna med hackad persilja och ev. en klick crème fraiche eller Smetana fraiche på toppen.

4 portioner korv Stroganoff med crème fraiche

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl kokbar crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • Tillbehör: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär falukorven i c 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites. Skala och hacka lök.
  3. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, falukorv samt olja i en gryta.
  4. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  5. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  7. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  8. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  9. Rör i oregano samt chiliflakes.
  10. Rör i crème fraiche i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  11. Servera korv Stroganoff med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer