Korv med bröd

Kokt eller grillad korv med korvbröd. På korven kan du ha valfria tillbehör. På bilden från vänster korv med senap, ketchup och hemgjord bostongurka; vidare senap, ketchup och finhackad gul lök; vidare korv med salsasås toppat med friterad lök.

Du kan köpa allt färdigt eller så kan du baka korvbröd, göra egen bostongurka, göra egen senap, fritera egen lök samt tom göra egen salsicchia-korv.  Till korv med bröd kan du också servera något matigt som potatissallad, bulgursallad, pastasallad eller liknande. Här har jag räknat två korvar per portion. Välj själv hur många korvar ni äter.

4 portioner korv med bröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 wienerkorvar
  • 8 korvbröd
  • 4 vitpepparkorn till kokt korv (valfritt)
  • 1 lagerblad till kokt korv (valfritt)
  • Tillbehör: 1 dl senap
  • 1 dl ketchup
  • 1 burk bostongurka
  • 1 paket friterad lök
  • 1 burk salsa
  • 1 hackad gul lök

Tillagning

  1. Kokt korv: koka upp någon liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar.
  2. Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm.
  3. Grillad korv: Tänd grillen och låt bli glöd.
  4. Lägg på korvarna och grilla dem runt om i ca 5 minuter tills korvarna är genomvarma.
  5. Värm gärna bröden i ugnen eller i en teflonpanna (eller på grillen).
  6. Servera korven med tillbehören.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer