Koreanska böngroddar

Koreanska böngroddar som är ett gott tillbehör till asiatiska rätter. Här stekta eller wokade med purjolök, vitlök, soja och sesamfrön samt chili.
Andra grönsaker som morot, bambuskott och kinakål samt ingefära blir också gott i.
Du kan använda böngroddar från en burk eller 300 gram färska böngroddar.
Du kan välja chili efter tycke ex. torkad krossad chili som chiliflakes eller färsk hackad chili.

2 portioner koreanska böngroddar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 400 gram böngroddar på burk
  • 2 msk olja
  • 1 liten purjolök, tunt skivad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 msk sesamfrön
  • 0,5 krm cayennepeppar

Tillagning

  1. Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Skölj och hacka under tiden purjolöken. Skala vitlöken. Krossa sesamfrön i en mortel (ev. med torkad chili).
  3. Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut.
  4. Blanda i hackad purjo, pressa i vitlök och smaka av med salt samt soja.
  5. Fräs 0,5 - 1 minut till.
  6. Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanska böngroddarna på fat eller skål.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer