Konfekt med choklad chokladkonfekt julkonfekt

Konfekt med choklad. En god chokladkonfekt till jul eller fest. Att göra hemgjord julkonfekt blir mycket gott. Passar också som chokladbit till kaffet eller espresson.
Den långa tiden att förbereda samt tillaga är mest för att chokladen ska stelna någon timme mellan lagren av choklad.

30 konfektbitar konfekt med choklad chokladkonfekt

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 4 tim

Ingredienser

  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk 70% choklad
  • 50 gram nougat
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl skållad hackad mandel, flagad mandel
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 gram vit choklad

Tillagning

  1. Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform.
  2. Bryt choklad och nougat i bitar och lägg i en skål.
  3. Skär smöret i kuber och tillsätt det.
  4. Smält i mikron eller över varmt vattenbad och rör då och då till en jämn chokladsmet.
  5. Rör i hälften av mandeln.
  6. Häll chokladsmeten i brödformen.
  7. Ställ in chokladen i kylen att stelna, ca två timmar.
  8. När chokladen har stelnat är det dags att smälta den vita chokladen.
  9. Koka upp grädden, ta kastrullen åt sidan. Bryt den vita chokladen i en bunke och häll på den heta grädden och rör ihop till en jämn fin chokladsmet. Sätt bunken att smälta i hett vattenbad om chokladen ej smälter helt.
  10. Ta ut formen med den mörka chokladen och fördela den vita chokladen över.
  11. Strö över resterande flagad mandel.
  12. Sätt in chokladkonfekten i kylen att stelna igen. Minst någon timme. Förslagsvis över natten.
  13. Ta sedan upp chokladen ur formen och skär lagom stora rutor chokladkonfekter - ca 30 st - med en vass kniv.
  14. Tips: värm kniven under kranen med hett vatten, torka av vattnet och skär skarpa chokladkonfekter. Värm kniven mellan gångerna du skär så får du bäst resultat.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer