Kolasnittar

Goda sega hembakta kolasnittar. Kakor med kolasmak av sirap.
En halv sats räcker till en bakplåt (18 kakor).

36 st kolasnittar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mikra fett en aning eller använd rumsvarmt.
  3. Vispa fett, socker och sirap i några minuter.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda ihop allt till en deg.
  6. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till längder à 40 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, med 8 cm mellanrum (degen flyter ut vid gräddningen).
  7. Grädda i sirapskakorna eller kolakakorna 15 - 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt sirapskakorna eller kolakakorna svalna ett par minuter sedan du skär dem i sneda bitar.
  9. Låt sirapskakorna eller kolakakorna svalna helt och ta sedan isär dem.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer