Kokt vårlök

Kokt vårlök är gott med en klick smör eller olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
Kokt vårlök är gott som tillbehör till det mesta.
Du kan strimla och koka med blasten från vårlöken några minuter på slutet.

4 portioner kokt vårlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 4 stora vårlökar eller 8 mindre
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa vårlökarna och skär av blasten ca 1 dm upp från löken. Dela stora vårlökar på mitten.
  2. Koka upp ca 2 dl vatten i en kastrull.
  3. Tillsätt vårlökarna och koka dem i ca 8 minuter med lock. De ska bli mjuka men ändå ha lite tuggmotstånd.
  4. Häll av vattnet och tillsätt smör eller olivolja, salt och vit- eller svartpeppar. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp och servera vårlökarna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer