Koka mannagryn

Koka mannagryn till ex. mannagrynsgröt. Gröt på mannagryn är gott med kall mjölk, kanel, socker, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad eller frön.
Mannagryn är små gryn från den innersta delen av vetet.
Har du inte mjölk så kan du koka mannagrynen i vatten.

1-4 portioner kokta mannagryn mannagrynsgröt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 PORT: 2,5 dl mjölk, 2 msk mannagryn och 1 krm salt
  • 2 PORT: 4 dl mjölk, 4 msk mannagryn och 1,5 krm salt
  • 4 PORT: 8 dl mjölk, 1,25 dl mannagryn och 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp mjölken (obs mjölken kokar lätt över). Använd gärna en kastrull med en beläggning som ex. teflon annars bränns mjölken lätt.
  2. Vispa ner mannagryn och salt.
  3. Koka mannagrynen på svag värme i ca 5 minuter och rör då och då tills det är en god gröt. Akta så att den inte bränns.
  4. Servera mannagrynsgröten med med kall mjölk och kanel; eller socker, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, solrosfrön eller pumpafrön.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer