Köttfärssås köttfärsås stor sats

En stor sats köttfärssås. Laga köttfärssås på 800 gram köttfärs. En stor sats köttfärssås som räcker till många. Håller sig i kylen. Perfekt att frysa in.
Du kan också ha i ketchup eller chilisås att smaka av med på slutet.

10 portioner köttfärssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 5 burkar med hela skalade tomater eller krossade tomater
  • 800 gram nötfärs eller blandfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk mjöl
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 burk tacosås (välj den heta - hot)
  • 1 tub tomatpuré, ca 1,5 dl
  • 2 tsk pastakrydda
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Värm en eller två stekpannor.
  2. Öppna burkarna med tomater och häll i en stor kastrull som du också sätter på att koka. Rör då och då.
  3. Fräs lite av köttet i taget i olivolja i stekpannorna, pudra över lite mjöl, hacka upp köttet i pannan med mjölet och lägg över det i kastrullen med tomat efterhand. Salta och peppra gärna köttet också när du steker det.
  4. Hacka löken och pressa i vitlöken - fräs i olivolja samt tillsätt till köttfärssåsen.
  5. Rör ner tacosås och tomatpuré i köttfärssåsen. Krydda med pastakrydda.
  6. Salta och smaka av köttfärssåsen med peppar och ev. lite ketchup.
  7. Låt den stå och puttra i minst ca 30 minuter med locket på medans du kokar pastan. Rör då och då.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer