Köttfärssås köttfärsås stor sats

En stor sats köttfärssås. Laga köttfärssås på 800 gram köttfärs. En stor sats köttfärssås som räcker till många. Håller sig i kylen. Perfekt att frysa in.
Du kan också ha i ketchup eller chilisås att smaka av med på slutet.

10 portioner köttfärssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 5 burkar med hela skalade tomater eller krossade tomater
  • 800 gram nötfärs eller blandfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk mjöl
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 burk tacosås (välj den heta - hot)
  • 1 tub tomatpuré, ca 1,5 dl
  • 2 tsk pastakrydda
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Värm en eller två stekpannor.
  2. Öppna burkarna med tomater och häll i en stor kastrull som du också sätter på att koka. Rör då och då.
  3. Fräs lite av köttet i taget i olivolja i stekpannorna, pudra över lite mjöl, hacka upp köttet i pannan med mjölet och lägg över det i kastrullen med tomat efterhand. Salta och peppra gärna köttet också när du steker det.
  4. Hacka löken och pressa i vitlöken - fräs i olivolja samt tillsätt till köttfärssåsen.
  5. Rör ner tacosås och tomatpuré i köttfärssåsen. Krydda med pastakrydda.
  6. Salta och smaka av köttfärssåsen med peppar och ev. lite ketchup.
  7. Låt den stå och puttra i minst ca 30 minuter med locket på medans du kokar pastan. Rör då och då.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer