Köttfärskorvar i tomatsås

Köttfärskorvar eller köttbullar i tomatsås. Gott med pasta som tagliatelle eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad, kokta grönsaker som morot, broccoli och blomkål samt ev. extra tärnade tomater till.

6 portioner köttfärskorvar eller bullar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 700 g köttfärs som blandfärs eller valfri färs
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl ströbröd
  • 2 kr salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl riven ost ex. parmesan eller grana padano
  • Tomatsås: 0,5 gul lök
  • 1,5 tsk socker
  • 1,5 burk krossade tomater
  • 1 msk smör, margarin eller olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 4 port kokt pasta som tagliatelle eller klyftpotatis

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda köttfärs, kummin, salt, peppar, pressad vitlök, ägg och ströbröd till en köttfärsröra.
  3. Forma till korvar ca 15 cm långa och 2 cm breda, lägg i en ugnssäker form smord med lite olja eller smör.
  4. Ugnstek köttfärskorvarna i mitten av ugnen i 10 minuter tills dom fått färg.Gör under tiden iordning tomatsåsen: Skala och hacka lök.
  5. Fräs den i smör, margarin eller olivolja i en kastrull några minuter.
  6. Tillsätt socker, krossade tomater, salt, peppar samt vinäger och koka under tiden köttet får färg.
  7. Förbered kokt pasta eller klyftpotatis om du vill ha det till: skala potatis, klyfta den och vänd i olja, salt och peppar i en stor ugnspanna eller ugnsbleck. Stek tills de fått färg och är mjuka i 20 minuter i mitten av ugnen.
  8. Ta ut köttet och häll tomatsåsen över korvarna samt strö över riven ost. Sätt in i ugnen igen i ca 15 minuter.
  9. Låt dressingen stå i kylskåpet ca 10 minuter.
  10. Servera köttfärskorvarna i tomatsåsen med pasta eller valfritt tillbehör som ex. klyftpotatis, kokta grönsaker, grönsallad samt ev. tärnade tomater.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer