Knäckflarn med choklad

Knäckflarn med choklad passar både till kakfat och att garnera desserter med.
Varvade knäckflarn med jordgubbar och grädde blir de en helt egen dessert.
Du kan böja flarnen innan de svalnat helt. Ex. kan du ta en kavel eller ett rengjort träskaft som du ställt vågrätt och sedan viker över flarnen. Vill du böja flarnen till korgar så är ett förslag att ta små glas som du vänder upp och ner, sedan lägger du flarnen över och viker ner kanterna längs glaset.

ca 64 st knäckflarn med choklad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 4 msk sirap
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 100 gram mörk choklad

Tillagning

  1. Sätt ugn på 200 grader.
  2. Värm och smält smör med sirap. Koka en minut under omrörning.
  3. Blanda ner mjölk, socker, vetemjöl och havregryn. Låt stå och svälla minst 10 minuter.
  4. Klicka ut teskeds-stora klickar med några cm mellanrum på bakplåtspapper. Förslagsvis i 2x4 rader.
  5. Grädda knäckflarnen i cirka 7 minuter eller tills de fått färg.
  6. Låt dem svalna på plåten. Vill du ha den runda lägger du dem omlott vikta över något runt som exempelvis en kavel eller kvastskaft innan de svalnat helt.
  7. Bryt choklad i bitar och smält i mikro eller en kastrull. Pensla ena sidan med choklad och lägg ihop två och två.
  8. Lägg upp knäckflarnen på bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer