Knäckesnittar med makrillröra

Introduktion och förberedelse

Bjud på knapriga knäckesnittar med makrillröra är ett gott, enkelt, billigt och snabbt tilltugg att göra.

Små bitar knäckebröd toppat med röra av varmrökt makrill mosad med gräddfil.

Rosta knäckebrödet

  • Rosta gärna knäckebrödet i ugnen innan på 200 grader i några minuter. Ta ut och låt svalna så blir det som nybakt och mycket knaprigt.
  • Köp ett gott svenskt knäckebröd som Vika-bröd.

Varianter

  • Istället för vanligt knäckebröd kan du ta ostkex likt knäckbröd, tunna hårda paltbröd, delikatessknäcke eller annat hårt ljust eller mörkt tunnbröd efter tillgång.
  • Makrillen kan bytas mot annan varmrökt fisk som lax, flundra, böckling eller liknande.

8 portioner knäckesnittar med makrillröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 16 små knäckebitar
  • 1 rökt makrill
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Ta bort skinnet från makrillen. Lägg makrillköttet i en skål.
  2. Mosa makrillköttet med gräddfilen till en röra. Smaka av med salt och svartpeppar samt ev. lite citronsaft och en nypa socker.
  3. Bryt knäckebrödet i små lagom stora bitar till tilltugg.
  4. Toppa varje knäckebrödsbit med någon msk makrillröra.
  5. Garnera med gräslök.
E-mail
Medel: 4.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 104 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-21

Tillbehör och liknande recept:

Bästa snittarna och plockmaten till minglet

Tips på snittar, aptitretare och plockmat till matiga småmackor, smörgåsar och sandwichs till the och...