Knäckesnittar med makrillröra

Ett gott, enkelt, billigt och snabbt tilltugg att göra.
Små bitar knäckebröd toppat med röra av rökt makrill mosad med gräddfil.
Rosta gärna knäckebrödet i ugnen innan på 200 grader i några minuter. Ta ut och låt svalna så blir det som nybakt och mycket knaprigt.
Istället för vanligt knäckebröd kan du ta ostkex lika knäckbröd, delikatessknäcke eller annat hårt mörkt tunnbröd efter tillgång

8 portioner knäckesnittar med makrillröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 16 små knäckebitar
  • 1 rökt makrill
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Ta bort skinnet från makrillen. Lägg makrillköttet i en skål.
  2. Mosa makrillköttet med gräddfilen till en röra. Smaka av med salt och svartpeppar samt ev. lite citronsaft och en nypa socker.
  3. Bryt knäckebrödet i små lagom stora bitar till tilltugg.
  4. Toppa varje knäckebrödsbit med någon msk makrillröra.
  5. Garnera med gräslök.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer