Kladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med bitar av vit choklad. Serveras som de är eller som en dessert med ex. vispad grädde gärna smaksatt med lite florsocker samt vaniljsocker.
Recept till en springform. Vill du baka en hel långpanna så ökar du receptet med 1/3.
Du behöver bakplåtspapper eller lite smör och ströbröd till formen.

12 bitar kladdkaka med vit choklad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 75 gram smör
  • 0,75 dl matolja
  • 75 gram choklad, mörk fin 70% ex. Lindt
  • 75 gram valnötter, utan skal (valfritt)
  • 3 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 50 gram vit choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Sätt åt sidan att svalna.
  3. Vispa ihop socker och ägg i en bunke med elvisp i ca 5 minuter.
  4. Bryt den mörka chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i mikron lite i taget. Har du inte mikro kan du smälta chokladen försiktigt med smöret.
  5. Grovhacka valnötterna.
  6. Dags att blanda till en jämn smet. Blanda kakaopulver, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt i en bunke.
  7. Rör ner äggsmeten samt tillsätt smöret, oljan, chokladen samt nötterna. Rör till en jämn smet.
  8. Smörj en springform eller form i storlek som en halv långpanna med lite smör och vänd ner ströbröd och bröa formen. Använd gärna bakplåtspapper i botten.
  9. Häll kladdkakesmeten i formen.
  10. Bryt bitar av den vita chokladen och stick ner jämnt fördelat i kladdkakesmeten.
  11. Baka kladdkakan i 15 minuter i mitten av ugnen.
  12. Ta ut och låt kladdkakan svalna. Ta bort ringen. Den stelnar mer när den blir kall. Sätt förslagsvis in den i kylen och skär sedan upp den när den helt kall.
  13. Skär kladdkakan i bitar och servera den. Kladdkakan kan serveras som den är eller som dessert med ex. vispad grädde. Pudra gärna över florsocker.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer