Kladdkaka med kakao

God och enkel kladdkaka bakad med enbart kakaopulver istället för choklad.
EXTRA: Att garnera kladdkakan med: 0,5 dl florsocker.
SERVERA TILL KLADDKAKA: ca 3 dl vispad grädde smaksatt med 1 tsk vaniljsocker eller vaniljglass. Färska bär som blåbär, hallon eller björnbär är också gott till.

12 bitar kladdkaka med kakao

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en stor kastrull.
  3. Ta av från värmen och rör i socker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao, bakpulver salt och sist äggen.
  4. Rör till en jämn smet.
  5. Häll kladdkakesmeten i en smord och bröad rund form, gärna med löstagbara kanter.
  6. Grädda kladdkakan i 20 minuter.
  7. Ta ut kladdkakan och låt den svalna så att den stelnar. Låt helst kladdkakan stelna i kylen i några timmar eller över natten.
  8. Innan servering kan du pudra över florsocker om du önskar.
  9. Servera kladdkakan kall som den är eller med lättvispad grädde eller vaniljglass samt gärna färska bär.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer