Kikärtssallad med fetaost

Kikärtssallad med fetaost passar till grillat kött, fisk eller kyckling; till buffé eller sommarlunch som den är med gott bröd. En nyttig, god och enkel sallad.
Sallad med nyttiga och goda kokta kikärter, fetaost, tomat, rödlök och några blad grönsallad samt bladpersilja i olivolja och vinäger.
Annat gott i kikärtssalladen är: tärnad kall potatis, majs, tärnad avokado, tärnad röd paprika, kokta delade vaxbönor, kalamataoliver samt andra bönor som kokta adzukibönor, vita bönor eller kokta linser ex. belugalinser.

4 portioner kikärtssallad med fetaost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 dl kokta kikärter
  • 200 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 65 gram grönsallad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka kikärter enligt paket och låt svalna. Koka gärna en större omgång. Resterande kokta kikärter kan du spara och frysa in i påsar till nästa gång du behöver kikärter. Använder du kokta kikärter från burk så skölj den i durkslag först.
  2. Lägg kikärterna i en salladskål.
  3. Tärna eller smula ner fetaosten i skålen.
  4. Skala och hacka rödlöken. Lägg i skålen.
  5. Skölj och skär tomat i tärningar. Lägg i skålen.
  6. Skölj och hacka bladpersilja grovt. Lägg i skålen.
  7. Blanda i olivolja, vinäger samt salt och peppar.
  8. Skölj och dela grovt salladsblad och vänd i salladen.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera kikärtssalladen på fat eller i salladsskål.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer