Kikärtor med curry

Kikärtor med curry, zucchini, lök och vitlök. Gott som huvudrätt med ris eller råris; eller som tillbehör; eller en rätt bland många på ex. en buffé.
Koka gärna ett paket egna kikärter i förväg och spara undan resten till en annan dag. I nödfall kan du använda väl sköljda färdigkokta kikärter - räkna då med tre burkar.
Vill du att rätten ska vara vegan så ersätt crème fraiche med Oatly Fraiche (av havre).
Om du vill kan du skippa zucchinin. Vidare kan du ha i andra grönsaker som slantad morot, blomkål, aubergine och paprika.
Du kan även garnera på slutet med cashewnötter, pumpafrön eller hackad bladpersilja.

4-6 portioner kikärtor med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 dl kokta kikärtor
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche, kokbar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och pressa vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk i en msk olivolja. Lägg över i en kastrull.
  3. Skölj och tärna zucchini grovt. Fräs den med chiliflakes i en msk olivolja så att den får färg. Lägg med löken.
  4. Tillsätt kikärtor, vatten, buljong och crème fraiche.
  5. Koka upp och smaka av med salt, curry och svartpeppar. Låt gärna grytan puttra ett tag ex. 10 minuter så blir den godare.
  6. Kikärtsgrytan med curry är klar att serveras.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer