Kebabrulle

Kebabrulle med hemlagat kebabkött, vitlökssås, isbergsallad, tomat, rödlök samt het sås i tunnbröd.
Du kan grilla kebabköttet på spett på utegrill eller i ugnen (med eller utan spett).
Gott som tillbehör till kebabrulle är sallad med bulgur sk tabbouleh.
Hittar du inte arabiskt libabröd tunnbröd kan du ta 4 stora vetetortillas eller 8 pitabröd.

4 stora kebabrullar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré, kotlett, entrecote, kalkonkött eller kycklingkött
  • 0,5 dl matolja eller olivolja
  • 0,5 dl mörk söt soja som ketjap manis
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk sambal oelek chili
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano (valfritt)
  • 2 msk citronsaft (valfritt)
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • TILLBEHÖR: 0,5 huvud isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk het chilisås som ex. tabasco
  • 4 arabiska libabröd tunnbröd till kebab
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 saltgurkor (valfritt)
  • 8 inlagda jalapenos (valfritt)
  • VITLÖKSSÅS: 3 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. KEBABKÖTT:Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten).
  2. Skär köttet i tunna skivor eller strimlor.
  3. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera.
  4. Träd upp på spätt och lägg på galler i ugnsbleck. Eller sprid ut köttet på en ugnsplåt.
  5. På grillen: Grilla kebabspetten runt om i 15 minuter tills köttet är genomstekt och fått fin färg.
  6. I ugnen: Stek i kebabköttet i 30 minuter tills det fått fin färg. Vänd runt köttet efter halva tiden.
  7. Skär ev. loss köttet från spetten om du använt sådana. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat. Garnera ev. med hackad bladpersilja.
  8. Förbered tillbehör och lägg upp i skålar: skölj och strimla isbergssallad, skölj och skiva tomater, skala och strimla rödlök samt skölj och hacka bladpersilja. Dela ev. saltgurkor i långa stavar om du gillar det.
  9. Ta ut kebabköttet. Skär loss köttet från spetten om du använt sådana. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat. Garnera ev. med hackad bladpersilja.
  10. VITLÖKSSÅS: Blanda matyoghurt i en skål med pressad vitlök.
  11. Värm ev. bröden i ugnen på en ugnsplåt eller i en stekpanna.
  12. Servera kebabköttet med tillbehören.
  13. Tips när du gör kebabrullarna är att först breda ut några msk vitlökssås vågrätt 1/3 från nedre kanten, lägga på ett lager isbergssallad, sedan skivade tomater, rödlök, kebabkött och sista rikligt med bladpersilja (samt ev. jalapenos och saltgurka om du vill ha det). Vik sedan upp brödet från nedre kanten, kläm ihop och rulla ett varv, vik in den ena sidans kant och fortsätt rulla ihop till en kebabrulle. Dela ev. kebabrullen tvärs över mitten med en kniv och servera direkt.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer