Kebabkött av köttfärs

Hemgjort kebabkött av köttfärs till gyros och pitabröd. Köttfärs smaksatt med goda gyroskryddor som sambal, spiskummin och vitlök sätter med bacon smak på köttet. 

Servera som valfri kebab eller gyros i pitabröd eller annat bröd. Goda tillbehör är att fylla med skivade tomater, tärnad gurka, riven ost eller i tärningar, tärnad fetaost, hackad persilja, vitlöksmajonnäs, skivad saltgurka, strimlad isbergsallad och vitlöksdressing samt chilisås som Sriracha. 

8 portioner gyros

  • Förberedelse: 12 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 12 tim 20 min

Ingredienser

  • 600 g nöt-, fläsk- eller blandfärs
  • 140 gram bacon
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ägg
  • Tillbehör: 8 pitabröd
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 0,5 strimlad kinakål
  • 4 dl vitlöksdressing

Tillagning

  1. Häll alla ingredienser utom färsen i en mixer och kör tills baconen finfördelats med resten. Blanda färsen med resten i en bunke. Se till att allt är väl blandat.
  2. Forma smeten till en avlång rulle på folie och svep folien runt. Lägg i frysen över natten så smeten är genomfrusen.
  3. Låt foliepaketet ligga i rumstemperatur 20 minuter innan fortsatt tillagning. Skär tunna skivor, så många som ryms i din stekpanna åt gången, och stek i olivolja på medelhög till hög värme. Se till att skivorna är stekta på båda sidor. Fortsätt så tills hela rullen är skivad och stekt.
  4. Strimla kinakål och lök, skär gurka och tomat i tunna skivor.
  5. Servera allt upplagt var för sig och låt alla bygga sin egen fyllning i pitabrödet.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer