Kavringsfyrkanter med färskost

Kavringsfyrkanter med färskost är matiga snittar av kavring fyllda med smaksatt färskost.
Blir 24 stycken kavringsfyrkanter och de är rätt rejäla mumsbitar så det räcker med två var samt någon extra.

8-10 portioner kavringsfyrkanter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 skivor kavring
  • 400 g smaksatt färskost exempelvis paprika, vitlök eller örter

Tillagning

  1. Bred ett tjock lager färskost på 12 skivor kavring.
  2. Lägg ihop dem två och två.
  3. Skär kanterna jämna. Torka rent kniven mellan med lite hushållspapper.
  4. Skär kavringsmackorna i trekanter.
  5. Lägg upp på en bricka och servera. Hit kan du förbereda och täcka över med plast och ha kavringsfyrkanterna i kylen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer