Kanelbullekladdkaka

Nej, det är inga kanelbullar i kladdkakan utan den är smaksatt med kanel istället för choklad därav namnet. En kladdkaka med kanel i helt enkelt. Den borde egentligen heta kanelkladdkaka.
Det blir 8 stora eller 12 normala bitar kanelbullekladdkaka.
Du kan baka i valfri form men smeten passar till en rund springform på runt 24 cm diameter med löstagbar kant.

1 kanelbullekladdkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram smält smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl pärlsocker till garnering
  • 0,5 dl ströbröd till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och sätt åt sidan att svalna något.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform 24 cm.
  4. Pensla botten och kanter med lite smält smör och bröa med ströbröd.
  5. Blanda mjölk, socker, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  6. Rör i smält smör i mjölblandningen. Använd ev. en elvisp.
  7. Tillsätt ägg och blanda till en jämn smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Strö över hälften av pärlsockret.
  10. Baka kanelbullekladdkakan i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  11. Ta ut och strö över resten av pärlsockret och låt svalna något ca 10 minuter innan servering.
  12. Godast nybakt och ljummen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer