Kall fisksås med kaviar kaviarsås romsås

Kall fisksås, kaviarsås eller romsås med svart, vit eller röd kaviar eller rom. En god och enkel kaviarsås eller romsås som passar till all fisk som ex. rökt lax, fiskpaté, inlagd sill eller till bakad potatis. Enkel och snabb att laga.
Blir också gott med Kalles kaviar. Har du såsen till bakad potatis så kan man ha i en hackad rödlök också. Annat som passar i såsen är hackad gräslök, dill, citronsaft eller limesaft. Istället för crème fraiche kan du ta gräddfil eller matyoghurt. Eller blanda. Man kan också ha några msk majonnäs för en fylligare smak.

4 portioner kall sås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 5 dl crème fraiche
  • 75 gram röd, vit eller svart kaviar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna i en skål och servera romsåsen kall.
  2. Låt gärna romsåsen stå ett tag i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer