Kall fisksås med kaviar kaviarsås romsås

Kall fisksås, kaviarsås eller romsås med svart, vit eller röd kaviar eller rom. En god och enkel kaviarsås eller romsås som passar till all fisk som ex. rökt lax, fiskpaté, inlagd sill eller till bakad potatis. Enkel och snabb att laga.
Blir också gott med Kalles kaviar. Har du såsen till bakad potatis så kan man ha i en hackad rödlök också. Annat som passar i såsen är hackad gräslök, dill, citronsaft eller limesaft. Istället för crème fraiche kan du ta gräddfil eller matyoghurt. Eller blanda. Man kan också ha några msk majonnäs för en fylligare smak.

4 portioner kall sås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 5 dl crème fraiche
  • 75 gram röd, vit eller svart kaviar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna i en skål och servera romsåsen kall.
  2. Låt gärna romsåsen stå ett tag i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer