Kakor med tranbär doppade i vit choklad

Jättegoda hembakta kakor med bondkakor som basrecept.
Du kan mikra smöret mjukt om du vill.

ca 40 kakor med tranbär doppade i vit choklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vatten
  • 3/4 dl havregryn
  • 200 g smör eller margarin, mjukt och rumstempererat
  • 1 påse tranbär ca 150 g
  • 250 g vit choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop kakdegen av vetemjöl, socker, sirap, bikarbonat, vatten, havregryn, smör och tranbär till en fast kakdeg.
  3. Rulla runda bollar av kakdegen som du sedan plattar ut på plåten så att de blir ca 5 cm i diameter. Ett tips är annars att dela degen i två rullar - ca 5 cm diameter. Rulla in dem i gladplast och kyl dem en halvtimme. Skär sedan ut kakor ca 0,5 tjocka och grädda enligt nedan.
  4. Grädda i 6 - 7 min tills kakorna blivit gyllenbruna, mitt i ugnen.
  5. Låt kakorna svalna.
  6. Smält under tiden den vita chokladen.
  7. Doppa halva kakan i den smälta chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  8. Låt kakorna med tranbär och vit choklad stelna i kyl eller frys.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer