Kakor med sylt syltkakor

Kakor med sylt eller syltkakor. Hemmagjorda syltkakor är givna på ett kakbord. Här med kokosflingor vilket är valfritt.
Istället för sylt går det bra med marmelad eller gelé. Goda smaker är hallon, jordgubbar, svarta eller röda vinbär, björnbär eller krusbär.

30 st kakor med sylt syltkakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 125 g margarin eller smör
  • 0,5 dl socker
  • 1 äggula
  • 2,5 dl potatismjöl eller maizena
  • 0,5 dl fast valfri sylt eller marmelad, förslagsvis hallon
  • 1 uppvispat ägg (valfritt)
  • 1 dl kokosflingor (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa fett och socker i fem minuter, gärna med elvisp eller i matberedare.
  3. Tillsätt äggulan och potatismjöl eller maizena och rör ihop till en kakdeg.
  4. Forma degen till små bollar och lägg dem på bakplåtsduk, bakplåtspapper eller smord plåt.
  5. Platta till dem samt gör en fördjupning i mitten.
  6. Om du vill ha kokosflingor på kakorna så penslar du dem med uppvispat ägg och vänder dem sedan i kokosflingor på en tallrik. Lägg tillbaks på plåten.
  7. Klicka i någon tesked sylt i gropen på varje kaka.
  8. Grädda syltkakorna mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått ljus brun färg.
  9. Ta ut och låt syltkakorna svalna innan servering. Förvaras i lufttät burk. Kan frysas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer